Mental ålder

koalaIgår gjorde Ulla en test på Facebook om mental ålder. Det är bara underhållning och inget vetenskapligt, men Ulla är tydligen 34 år gammal. Glad över det så ville hon att jag skulle testa, jag var 85 år gammal i min mentala ålder. Det värsta är nog att jag tror att det stämmer.

Jag har testat smarta mobiler och kom fram till att jag själv blev mindre smart i takt med att mobilen tog över. Mobilen blev en snuttefilt och jag har växt ifrån sådana så jag slutade använda den.

Jag har testat sociala nätverk såsom Facebook, Jogg, Puls, Funbeat och liknande. Funbeat förstår jag till viss del hur den används, Facebook däremot har jag inte förstått vare sig hur det används eller vad det ska användas till.

Fotbolls-VM, Olympiska spelen, Diamond league, Melodifestivalen, det gäller att ta vara på de höjdpunkter som finns på TV. Sport är inte en sådan höjdpunkt. Jag har aldrig hittat något intresse i att se andra ha kul med löpning, fotboll mm. Jag vill vara med, inte titta på.

Jag är inte med i sammanhang där det används droger. Därför är jag aldrig med på kick offs osv och jag går hem tidigt från julfester och hänger aldrig med på after work på fredagar. Omgivningen har ibland svårt för mitt udda beteende.

Ok, är jag då en sådan där stofil som bara tittar på allt som händer och gäspar genom livet. Nä knappast. Jag längtar till att få springa, gå, cykla, vandra i stan skogen och alperna, träffa vänner och familj, äta god mat, resa i Sverige och utomlands, uppleva platser, dokumentera med text bild och film, springa långa lopp.
Det blir också en hel del tittande på film, programmering, spela datorspel.

Men sådan har jag inte alltid varit. Det är Ulla som lyckats omvända mig. Jag förstod inte varför man ska flyga till Paris marathon när man kan ta bilen till Vällingby marathon precis bredvid. Ulla fick mig även att inse att även promenad passar bra i träningsboken. Kilometrar som kilometrar bara man rör på sig.

Ulla gjorde en annan test – vilket djur man är. Ulla är en Koala. Jag vägrade att ta testet. Vill inte vara en Stegosaurus.

Team Fakta