Helgaktiviteter

20130727-090549Vaknade tidigt av koltrastar som badade. Ulla vattnade igår och ryktet gick bland fåglarna var de kunde hitta mycket vatten. Vi har alltid ett par ställen där fåglar och grodor kan komma åt vatten. En rödhake var också här. I många år har rödhakarna surrat runt Ulla när hon jobbar på tomten. De kan sitta på spaden så hon får fösa undan dem.

[section]
Programmerat lite på mitt projekt och lärt mig mer om HTML5 hur man läser filer, och PHP hur man ritar på bilder. Det är sjusädeles varmt i vårat välisolerade hus. Jag ville testa ett fläktsystem så vi åkte till Barkarby och skaffade ett. Det är 6 meter rör och en kraftig motor till bra pris.

20130727-165545

Ulla har länge funderat på ett växthus. Hon har redan ett litet som hon odlar grönsaker i. Det är gott med solvarma tomater. Nu har hon skaffat ett växthustält och funderar som bäst på var det ska placeras medan vi är bakom Ikea i Barkarby för att äta Gyros på den Grekiska restaurangen. Gyros var gott.

20130727-104747

Vi har kollat vad vi ska ha till trätrallen som växthuset ska stå på och Ulla har valt ut en bit mark som det hela ska placeras på. Vi har sågat sarger, plockat bort växter som ska sparas och jagat rotsystem med spade och spett. Nu är det i alla fall så pass att man kan använda marken. Vi har tinat upp lite Abborre som vi rökt och grillat, det är gott tillsammans med poptatissallad. Vi smaskade även kräftor.

20130727-183245

Framåt småtimmarna läste jag ut Charlaine Harris bok ”An ice cold grave”, del 3 av 4 i serien om Harper Connelly. Historien var bra och hon skriver bra. Det är spännande. Jag började läsa om Harper Connelly enbart för att Charlaine Harris skriver så bra i hennes serie om Sookie Stackhouse (True blood). Nu tänker jag inte börja på fjärde och sista boken förrän… Äsch antagligen på måndag. Därefter får jag se vad det blir för bok. Kanske ”Den förlorade symbolen” eller ”Gräspojken”.
[sectionend]

Team Fakta