Födelsedagskalas

Grunden där växthustältet ska stå

Idag fyller Ullas syster 69 år och vi allihopa firade henne med kaffe och tårta. Men innan dess hade Ulla och jag åkt till K-Rauta och skaffat vinklar, skruv och virke som vi behöver till bygget. Vi lånade en kap inne på K-rauta och fick snabbt virkeslängder som kunde transporteras i våran stora Toyota Yaris.

Efter kalaset fortsatte vi med bygget. Vi byggde ramen och reglarna i ramen, la den på plats och konstaterade att det behövdes lite finlir med marken. Ulla gillar inte att vara sysslolös, hon gillar inte finlir men kan greja med samma sak i evigheter men helst ska saker lösas med kraft. Jag fick be Ulla ta en läspaus medan jag vägde in de fyra stenarna som konstruktionen ska vila på. Lite jord här, bort med en liten sten där, putsa lite, mäta med vattenpasset, stampa, mäta igen, putsa. Till slut är första stenen invägd och man går vidare med nästa sten och väger in den med en rak planka, putsar osv. Ulla vet att resultate blir bra så jag får hålla på.

Vi lägger på täckbarksduk och sedan ramen. Den passar perfekt.
På sena eftermiddagen är det dags för mat på lokal. Nu varvar vi ned en stund för det är vardag imorgon.

Team Fakta