Balaton dag 1

Vädret för idag är ruggigt. Det kommer att regna och bara några få plusgrader. Vi frös i starten. Jag tog på mig allt jag hade i ryggsäcken men frös i alla fall. Vi kom iväg och det småregnade. Blött med pölar när vi sprang längs Balatonsjöns gångbanor.

2013-Balaton-Dag1-avstånd

Länkar: Faktasida, Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Hemresa, Loppets hemsida

[section]

Första milen var alldeles för snabb. Planen var att utnyttja tiden och ha 1.10 tim men det blev 59 min. Sänkte farten. Nu agerade jag farthållare för en stafettlöpare. Den här killen var med i ett stafettlag som delat upp dagsetappen på tre löpare. Det går också att dela upp det på två löpare.

ppic_MSJ_0055

Han gick in bakom och tog rygg. Jag höll ett jämnt tempo på 6.05 min/km. När han rosslade för mycket och sackade efter så sänkte jag farten så han fick kontakt igen. Vid 16 Km var hans sträcka över och jag joggade vidare. På andra milen lufsade jag bara. Tog bilder och tittade på omgivningarna. 20 km på 2.05 tim.

ppic_MSJ_0104

Vid 28 Km började jag änna av sträckan. Då hade jag turen att få kontakt med en löpare som pratade engelska. Han, jag och senare en till bildade klunga och pratade oss i mål. 30 km på ca 3.12, 40 Km på 4.22 tim, maran på 4.36, 48,2 km på 5.16.07. Det var första dagsetappen. Jag är öm i vrister och hälar.

20130321-150256

Imorgon är det 52,9 Km. Ska använda de silikonkuddar jag har med för hälarna. Mina fötter saknar de mjuka foppatofflona men det är för kallt och halt att ha dem.

[sectionend]
Länkar: Faktasida, Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Hemresa, Loppets hemsida

Team Fakta