Balaton dag 3

Idag har vi 43,6 Km att springa. Natten har varit lång. Vaknade kl 1.48 oc har inte sovit sedan dess. Fullmånen lyste upp rummet och det fanns inga persienner. Enligt prognosen igår ska vi få kallare temperatuer idag. +1 till +3 grader. Men vi ska slippa nederbörd, den kommer först i morgon som snöblandat regn. Dags för frukost.

2013-Balaton-Dag3-avstånd

Länkar: Faktasida, Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Hemresa, Loppets hemsida

[section]

Jag är less på äggröra men det är det enda jag äter från frukostbuffén. Det är perfekt mat för ett marathon när man vill undvika att äta fibrer och få problem med magen under loppet. Men inga fibrer alls i tre dagar ställer till med andra problem.

20130323-081416

Det blev en timma med buss till starten, den vägen ska vi sedan springa tillbaka. Vi var där i god tid. Jag var hungrig och törstig. Hoppades på en hamburgare på bensinmacken men de hade bara kakor, chips och isté. Åt mig mätt på det.

ppic_6_BSZM_utvonal_3nap_155

Det var uppräkning av namn idag också. De första tre km hade jag stora problem att komma igång. Ljumskarna hade dragit ihop sig. Men sedan gick det bättre och bättre. Tittade inte på tiderna,bara njöt av dagen. Hälsade på folk från tidigare dagar.

ppic_6_BSZM_utvonal_3nap_275

Det värsta problemet var gamnacken. Med lite kyla på min nacke så gjorde det ont. Ringde Ulla vid 20 Km och vid 25 Km satte jag igång musiken. Nu blev det drag under skorna. 4.40-5.10 min/km och livet leker. Inte en tanke på morgondagen.

ppic_6_BSZM_utvonal_3nap_287

Med åtta km kvar kommer jag ifatt Janne. Vi följs åt in i mål. Maran på 4.40 tim. I mål hade vi 4.49.25 tim på 43,6 Km. När alla löpare bor på samma hotell så är det bara de första som får en varm dusch. All  den här löpningen har börjat sätta sina spår. Men nu är vi framme vid sista dagen imorgon.

ppic_6_BSZM_utvonal_3nap_199

Det är lördagkväll, vi har ätit buffé, jag har druckit kaffe och en massa soppa. Och en liter juice. Ska strax chocka kroppen med vatten också. Vi är avslagna, klockan är 20.10 och snart är det godnatt.

[sectionend]

Länkar: Faktasida, Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Hemresa, Loppets hemsida

Tvådagars
Du kan även välja att göra en tvådagarsultra på ca 100 Km. Här en löpare som berättar med film om sitt tvådagarsultra.

Team Fakta