Balaton dag 2

Idag ska vi springa 52,9 Km. Det regnar inget idag men om möjligt ännu mera vind. Det ylar och är kallt. ca +3 grader. Ska bli +6 kl 13 och sedan bli +3 igen. Vi har packat och ska få väskorna körda till nästa hotell medan vi springer. Det känns bra i benen. Middagen igår fyllde på energin bra. Slitaget på föttera är minimalt med tanke på sträckan igår.

2013-Balaton-Dag2-avstånd

Länkar: Faktasida, Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Hemresa, Loppets hemsida

[section]

Jag ser fram emot dagens etapp. Idag har jag med mig hörlurarna utifall det blir läge för lite musik. Idag har vi en dagsetapp på 52,9 Km. Det blev en tidig frukost för vi skulle åka buss till den plats där vi slutade igår. Det blåste en del idag men solen var framme. Där det var lä var det riktigt skönt. Där det inte var lä var det is i vattendragen. Dag två läses alla namnen upp i snabb följd och man startar vartefter man kom i mål igår.

20130322-122830

Jag var som vanligt välklädd och alldeles för snabb. Efter 5Km 30.50 min stannade jag för att korrigera klädseln och lägga saker i ryggsäcken. Det gick otroligt nog lättare att springa idag. Jag kom genast in i zonen och kunde jobba på. Det var kul från första steget. Den ena killen jag sprang igår hade ont i sitt knä redan då. Han fick bryta hanska omgående efter start. Den andra killen sprang jag med ett tag efter ca 7 Km.

ppic_MSJ_0235

Jag kunde köra på i backarna och hade ca 65 min per mil. Mellan 15 och 20 km fick (Följde jag efter) en löpare som haade perfekt tempo. När jag vilat fördigt kunde jag öka farten igen och la mig bakom nästa löpare. Halva loppet 26,5 Km är rktigt blåsigt. Jag passade på att smsa Ulla, ta bilder, Få i mig salta katten, tömma skorna. Sedan kommer man till en härlig cykelväg. Jag fotograferade blommor så de andra löparna fnissade.

ppic_MSJ_0072

Vid 35 Km hade tempot dalat så jag sniffaade på 7.00-7.10 min/km. Dags att ta fram det hemliga vapnet – musik. Nu ökade jag takten igen och var nere på 5.50 min/km. Kom ifatt löpare och träffade på killen jag sprang med tidigare stax före marathonpasseringen.

ppic_MSJ_0196

Maran 4.51 tim. Vi höll ett bra tempo på runt 6min/km och kom ifatt Janne. Han hade problem med viden och gick/sprang. Med tre Km kvar hade jag jobbigt och sänkte till 6.00-6.20 min/km. Jag bad min löparkompis att dra iväg om det gick för långsamt. Han var starkare uppför den branta och långa kilometern upp till klostret.

ppic_MSJ_0164

Jag hade inte så mycket spring kvar men kom in på 5.57 tim på 52,9 Km. Trött men glad och ganska fräsch. Thord och en till svensk hade kommit in strax före mig. Vi vandrade ned till bussen och väntade in resten av gruppen. Två av våra löpare är snabba och hade åkt med bussen innan. Janne kom in. Barbro kom in. Alla hade haft en tuff dag i blåsten. Peter W hade varit tvungen att bryta vid 16 Km pga foten, han var också med på bussen.

ppic_MSJ_0185

Väl på det nya hotellet behövde vi inte checka in för det hade de snabba löparna redan gjort. Vi snabbade oss med dusch och ombyte för att komma ned till middagsbuffén som var i stort sett slut förra året. Denna gång kunde vi äta oss mätta. Det är gratis wifi på hotellet men det verkar bara fungera på bottenvåningen. Uni hotel. Har tagit två värktabletter för att kunna sova.

[sectionend]

Länkar: Faktasida, Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Hemresa, Loppets hemsida

Inspirationsfilm
Professionellt gjord inspirationsfilm från årets lopp. Samma team som gjorde den långa filmen på faktasidan.

Team Fakta