Stockholm marathon 2024

Jag kom runt och säkrade min 31a målgång. Det var en kamp från start. Hade druckit lite för mycket resorb och hade ont i ryggen av det. Var rädd för värmen. Var osäker på foten. Tog slut vid 9 Km, därifrån blev det jobbigt på riktigt. Köpte en mjukglass och en kall CocaCola på Djurgården.

Vid 23 Km var det tendenser till frossa. Tog en salttablett. Såg människor ligga i vägkanten. Jag hade med mig ryggsäcken med vätskehållare. Klarade mig bra och kunde dricka när jag ville. Andra fick vatten hälld i händerna när muggarna var slut.

Det var varmt vid Gamla stans T-bana men i övrigt var det ganska OK med värmen. Men jag tog det lugnt. Mycket lugnt. Så lugnt att jag fick en tid över 6 timmar. Kunde inte springa. Klarade inte smärtan i benen.

Inatt har vi sovit 12 timmar. Det behövdes. Jag har nu lite tid att förbereda inför Höstrusket marathon i november, men innan dess hoppas jag vara startklar för lite andra äventyr.

(mer …)

Sjöbergsloppet 5Km 2024

Idag var vi i Sjöberg Sollentuna och tittade på starten av Sjöbergsloppet 5 Km. Det är Hemköp i Sjöberg som ordnar loppet.

Hundarna kände igen sig i Sjöberg. De ville gå in i porten till förra lägenheten. Vi mötte flera bekanta och pratade om allt möjligt. Det var loppis och vi fyndade böcker. Vi köpte presenter till pappa och mamma. Vi handlade blommor och jordgubbar. Och vi köpte lunch på restaurang La Donna. Väldigt god pasta där.

En skön förmiddag. Nu vilar hundarna. Det var mycket att ta in. Ulla sitter ute och pysslar. Hon tecknade en prenumeration på Apple Arcade. Det är mängder av spel du kan spela så mycket du vill.

(mer …)

Höstrusket 2024

Man som springer i Höstrusket. Dall-E har skapat efter min beskrivning
Man som springer i Höstrusket. Dall-E har skapat efter min beskrivning

Har anmält mig till Höstrusket marathon den 9 november 2024. Det är en trevlig tävling med ruskigt väder och den brukar göra skäl för sitt namn. Men ändå kul att springa.

Min förhoppning med detta är att inte känna tomhet efter Stockholm marathon. Istället ha ett nytt mål i sikte som jag kan ha som träningsmotivator.

Löpträningen handlar inte längre bara om att komma ut och springa. Numera måste jag även ta hänsyn till om foten orkar med. Det är som det är. Kul att kunna vara med i alla fall.

(mer …)

Snart Stockholm marathon 2024

Man som springer i Stockholm marathon
Man som springer i Stockholm marathon. Skapad av DALL-E

Den 1 juni är det Stockholm marathon. Exakt en vecka kvar idag. Jag ska kanske jogga lite i veckan men inte springa långpass. Spara på fot och ben. Jag har kommit i mål 30 gånger i den tävlingen och hoppas komma till start och springa i mål en 31a gång.

Jag har bara fyra långpass bakom mig. Längsta är 29 Km. Om jag orkar hålla hela distansen verkar det som jag kommer in runt 5 timmar. Ska börja långsamt, öka till sakta jogg och sedan hålla mig där så länge det går.

Allt går ut på att springa så långsamt att foten inte krånglar.

(mer …)

Styrketräning

Man training at the gym
Man training at the gym. Created by DALL-E

Kör styrketräning varje dag flera gånger om dagen. På vardagar kör jag 1 min varje halvtimma. Då blir det en rast från allt sittande och hjärnan får vila lite från programmeringsuppgifterna. Min kalender säger till när det är dags för rast. Ibland lyfter jag inte utan bara dricker mm och vilar hjärnan.

På helgerna kör jag ett pass på en timma eller mer. Brukar samtidigt titta på film och kör då bara överkropp. Igår tittade jag på Promised land. Den var väldigt bra.

(mer …)

Zwift ökar priset

Zwift inspired image created by DALL-E
Zwift inspired image created by DALL-E

Jag har slutat prenumerera på cykelpropgrammet Zwift. Tycker 15 dollar i månaden är för dyrt. Och då visste jag inte att de nu fakturerar 20 dollar efter maj.

Jag har KinoMap livstidsabonnemang och undersöker alternativ för ett 3D eller VR alternativ. Antagligen blir det MyWhoosh men deras Apple TV app är ett kaos. Det är bättre på iPhone.

(mer …)

Långpass

Jag springer i Haga. Tolkning av DALL-E

Igår lördag blev det ett långpass på 29 Km. Varmt väder. Skyddade mig mot solen med långärmat och långa strumpor. Keps med nackskydd.

Körde från Rissne mot Bergslagsvägen, Brommaplan, rundade Solna centrum och upp mot Hagalund, Haga Koppartälten, runt Brunnsviken, mot Råstasjön/Lötsjön, till Rissne.

Hade med mig två 50cl Pepsi Max. Nästa gång blir det nog Pepsi med socker i. Jag borde ha köpt mer dricka i Bergshamra.

Fick känning i foten efter 20 Km men med fokus på löpsteget så lindrades problemen och jag sprang i mål utan problem.

(mer …)

Nya löparspår

Efter 31 år i Sollentuna har vi nu flyttat till Syndbyberg Rissne. Det var mycket jobb från juli 2023 tills vi flyttade i november 2023. Därefter har det varit intensivt med renoveringar. Det är först nu i april 2024 vi…

Träningen går framåt

Var övertränad i mitten av veckan och pausade träningen fram till söndagen. Stel i kroppen. Skippade långpass i söndags och körde drygt 2 tim stretch. Det var överdrivet och jag fick ännu mer ont i kroppen. Idag blev det två cykelpass i Zwift. Det återställde benen ganska bra.

Nu börjar snön försvinna och alla vägar är skottade. Det borde fungera att springa igen nu i veckan utan att riskera att halka.

(mer …)

Ett steg tillbaka

Jag började träna ordentligt för fyra veckor sedan. Hade gjort 8 Km löpning som längst och ökade då till 30 Km på 4 timmar. Veckan efter blev det 32 Km på 4 timmar. Nu i helgen var det 4 timmar med löpning, stakmaskin, rodd, cykel. Man måste ha många Km för att bli hård i kropp och ben - men man får inte köra för mycket så man går sönder.

(mer …)

Team Fakta