Leksaker och den inbillade sjuke

Är medtagen efter igår. Allt nysande och snorande hela dagen igår upphörde direkt när jag slutade scanna pappper och skulle sova istället i ett annat rum där det inte finns papper. Min natt var bra men Ulla vaknade med huvudvärk. Vi gymmade inte idag utan träffar Kristina för lunch lite senare.

Jag tog mig an en kartong med leksaker som jag ställde på vinden för 27 år sedan och inte öppnat sedan dess. Slängde allt skräp och lade resterande leksaker i en kasse. Har också en hel del LEGO som hamnade i en annan kasse. Hittade en mängd med Lego-figurer. Preppade figurerna så att alla poliser och brandbekämpare är kvinnor. Imorgon måndag ska jag ta med allt till min kollega på jobbet som har en 5årig dotter.

Vi åkte till Sundbyberg och åt lunch med Kristina. Denna gång åt vi asiatiskt. Mycket gott och mysigt. Jag är hungrig hela tiden. Brukar bli det när det är något på gång i kroppen. Kanske ett virus eller om det var papprena och nysandet igår.

Vi tre åker in till Karlaplan och går på teater ”Den inbillade sjuke” med Petra Mede och Mikael Persbrandt. Den var mycket underhållande. Det är fler skådespelare på scen och de är också mycket underhållande. En av de kvinnliga skådespelarna spelar en ung man som ska försöka flörta in sig och få pappans medgivande att gifta sig med hans dotter. Hon spelar väldigt bra. Pjäsen är från 1600-talet och det diskuteras att det blir fel när föräldrar bestämmer, det ska vara kärleken som avgör vem man gifter sig med. Den inbillade sjuke är en man som fastnat i dåtidens läkarvetenskap med lavemang och konstiga matvanor. Även om du sett pjäsen förr som jag har så är det ändå värt att se denna för den är väldigt rolig.

På kvällen fortsatte jag att sortera leksaker och preparera för resan till jobbet imorgon. Min fot känns. Jag kan gå en bit men inte så snabbt innan vristen blir trött och slutar fungera. Jag försökte få en tid hos läkarenm i fredags men då gick det inte att boka de lediga tiderna. De var låsta av datorn.