Kasta skräp

Idag hämtade vi hyrbilen för att kasta skräp. Bilen var betydligt större än en skåpbil men Ulla körde den utan problem. Vi kämpade med allt skräp som vi rensade ut från vinden förra veckan. Skräpet var nu på balkongen och vi bar ned allt och lastade in i bilen. Det var gamla vardagsrumsbord där vi redan slängt benen, mina äldsta datorer Commodore Vic-20, Spectravideo 328, Commodore 64, Amiga 500+ och mängder med tillbehör till dem. Gammal elektronik till äldre PCs. Mängder med böcker om digitalteknik, Amigans uppbyggnad, maskinkod för 68000 och så vidare som är helt inaktuellt nu efter 30 år.

Ulla hade också en säck med kläder, fönsterlampor, skor, stavar, termosar, stålramar från löpbandet vi plockat isär. Det som gick att återanvända gick till den avdelningen. Resten sorterade vi på återvinningsstationen. Det blev bara en resa med bilen för den var så stor att den svalde allt.

Väl hemma började jag gå igenom de lådor med papper som jag sparat. jag är en hamster och har allt möjligt sparat som jag aldrig tittar på. Scannade papper och fotograferade föremål på löpande band. Hittade bland annat en utskrift av det första spel jag gjort. Det var till Vic-20. Scannade drygt 300 dokument och slängde vartefter. Papperna dammade och jag nös hela dagen. Ulla är förbryllad att jag scannar allt gammalt skit men låter mig hållas.

Team Fakta