Studeringsmåndag

Ulla jobbade inte idag så vi kunde äta frukost tillsammans. Åkte moppe till jobbet. Nya kläderna gör det varmt och skönt att åka. Moppen var pigg och glad att komma ut.
Vid Tegnérlunden fick jag en polisbil framför mig. Den eskorterade mig ett tag, även på cykelbanan innan den försvann.

Har mestadels studerat idag. Repeterat vad jag lärde mig förra veckan och gjort tester. Haft möte med HR om arbetssituationen och delat erfarenheter med andra i min situation. Det gäller att stötta varandra och få upp alla problem till ytan så de kan åtgärdas. Vi är alla väldigt samstämmiga i vad som behöver göras. Största problemet är att vi behöver djup koncentration när vi utvecklar, men kan när som helst bli avbrutna och kan plötsligt få byta arbetsuppgift och där försöka komma i djup koncentration igen osv. Det är mental tortyr. Eller som en uttryckte det ”Brainfart” (Hjärnprutt).

Åkte moppen hem. Den var lite hostig i början och var lite trög i starterna men sedan kom den igång. Att ta sig genom stan är inte så enkelt. Idag stod en polisbuss på Sveavägen så illa att den spärrade cykelbanan. Jag tar ned moppen på vägbanan istället, och väntar på en lucka att köra ut i trafiken – då börjar polisbussen att backa!!! Jamen vad fan.

Lite längre fram stannar buss 515 och jag föredrar att vänta bakom bussen istället för att försöka lirka mig runt bussen i Sveavägstrafiken med min enda hästkraft. När chauffören ska stänga dörrarna har några slöskallar parkerat sina cyklar så nära att de fastnar i dörren och välter in i bussen. Chauffören fick gå ut och parkera cyklar innan han kunde åka vidare. Resten av vägen var skönt mc-glid, ja eller moppeglid i alla fall. Mörkt, lätt regn och hela väggrenen för mig själv. Kan det bli bättre.

Ulla gjorde en redig middag till mig. Jag trodde jag skulle klara mig på en smothie på kvällen men det har visat sig inte stämma. Har tränat 30 min med vikterna. Lyft för biceps, axlar och överkropp. Jag kan inte göra pull ups ännu. Är allmänt för svag för det, och höger axel är någon grad svagare än vänster. Men jag kan  hjälpa till lite med benen och försöka hålla mig i luften så länge jag kan.

Ullas tips på hörlurarna roxcore Flow A var jättebra. Jag har kopplat dem till min Ubuntu dator och lyssnar på Spotify i träningsrummet. Det går att byta spår, ändra volymen, pausa på knapparna.

Team Fakta