Lola

Vi var på teater igår på Cirkus. Vi började med att åka till Sundbyberg och åt på restaurang Parma med Kristina. Därefter åkte vi tre till Cirkus på Djurgården och tittade på Lola.

Lola är en monolog om artisten och människan Lolas sista föreställning. Tommy Körberg spelar Lola. Det är monolog och sång.

Det var en enastående upplevelse. Vi tre satt längst fram och kunde följa alla rörelser och ord. Det var så mycket som sades och gjordes som jag vill fundera vidare på. Ett högt tempo i monologen. Det var en fantastisk upplevelse. Om man är lite orienterad i äldre svenska melodier och artister, varit med ett tag och samlat livserfarenhet – då sitter den här monologen som en smäck.

Kan vara bra att veta vem Ulla Billquist var, Zara Leander, och teatern Folkan och dess öde.

Folkan nämns i monologen. Ulla och jag var på premiären för ”Den vilda Sadrinen” 1992 på Folkan. Den var riktigt kul.
”Ett teatersällskap har så fullt upp med intrigerna bakom scenen och det hela urartar till den grad att de nästan glömmer bort intrigen som ska utspela sig på scenen.”

Igår på förmiddagen åkte Ulla till gymmet för långpasspinning och sedan handla med Ingalill. Jag passade på att göra fint hemma, träna med vikterna och klippa mig. Ibland blir det bra, ibland OK, och ibland blir det som förra gången. Denna gången blev det bra tycker jag.

Jag slöjdar vidare på mitt web-operativsystem. Just nu håller jag på med en finess där man kan prenumerera på olika kombinationer av knapptryckningar på tangentbordet. Nästa steg är att prenumerera på knappar på en gamepad. Jag gör detta för att människor med skakningar och annorlunda motorik ska kunna hantera operativsystemet. Mus och styrplatta är inte lämpligt för alla människor. Himla kul avkoppling att greja med detta.

Nere i matvaruaffären finns mängder med DVD filmer för 10 kronor styck. Eftersom jag gillar film så har det blivit några inköp där. Just nu tittar jag på R.I.P.D. Ska vara en actionkomedi. Vi får se hur det artar sig.

Team Fakta