Utflyttning

Idag har vi flyttat ut på kollo. Vi skulle ha flyttat ut igår efter jobbet men det var friidrott på TV…
I morse vaknade vi kl 5 men det är ju lördag så vi sov till 6.30 innan det blev frukost. Det är alltid mycket att ta med men vi hade packat allt och behövde nu bara sätta marsvinen i transportburarna.
De sa inte ett pip på hela resan till kollo, (30 minuter), de rörde sig inte ens. Tjejerna är över två år gamla nu och det är deras tredje sommar på kollo.

Vi satte ut de öppna transportburarna i utehagen som är 8 kvadratmeter och fixade med deras lådor inne. Vi bytte sängläder och packade upp datorerna.
Marsvinen kurade i burarna så vi plockade ut dem. Så fort de fick mylla under tassarna började de gnaga gräs och pinnar.

Jag behöver klippa mig. Ulla säger att hon inte vill klippa mig, att jag ska gå till en frisör.
Äh, jag testar själv, på mig själv.

Medan Ulla var iväg för att hämta Ingalill tejpade jag fast kammen på trimmern så det skulle bli någon liten distans. Tog sedan bort hår på sidorna och i nacken.
Började sedan med kammen och drog mot håret och satte två fingrar under för att få lagom distans. Det som kom upp från kammen klippte jag med nagelsaxen.
Jag är tvåhänt, det underlättar. När det blivit lite stil på det hela bytte jag saxen mot trimmern och fortsatte.
Ulla tyckte det var acceptabelt. Jag är skitnöjd (såklart) jag har ju sparat 300 kr. 🙂

Ulla och Ingalill var hungriga så jag gjorde pasta med köttbullar och sås.
Ulla klippte ned förra årets växtlighet och jag pysslade med cyklarna. Ingalill satt och mös i solen medan marsvinen lagt sig till rätta i skuggan med magarna fulla av gräs.

Bytte om för löpning. Kortärmat, kortbyxor och Foppatofflor. Joggade sakta och försiktigt runt Bromma flygfält. Blev inte anfådd, blev inte trött, bara mös.
Det blev 10,6 Km på 1.00.02 tim, (57.08 på milen). För mig måttliga 5.40 min/km, men jag är så nöjd. Det här är bästa dagen på året.

När jag kom tillbaka sov marsvinen i gräset. Ulla satt och sov inne i marsvinshänget. Ingalill satt och sov utanför.
Det såg mysigt ut.

Team Fakta