Jaha

Idag blåser det kraftigt. Jag har med flit ställt klockan en timma senare för att få mer sömn. Tar en lugn frukost med Ulla och vi pratar. Det är mysigt.
Moppen är trögstartad och morgontrött de första minutrarna innan den kommer igång ordentligt. Jag är på jobbet 9.15. Det var uppståndelse eftersom jag inte brukar vara bland dem som normalt kommer för sent. Jag jobbade med ännu en bugg i Magento 2. Hittade två lösningar, valde den med minst bieffekter. Brukar normalt ta 15-30 minuter lunch för att snabbt komma tillbaka till jobbet, men idag tog jag det lugnt, det blev 60 minuter. Löste buggen och började med nästa bugg. Det var en liten utredning. Var klar på 15 min. Började på nästa bugg. När klockan var fyra packade jag ihop och åkte hem.

Moppen var riktigt tjurig. Den ville inte starta på el-starten. Jag fick kicka igång den och sedan var den känslig på tomgången. Moppen är svag den första biten. På Barnhusbron över Karlsbergskanalen kommer en vindby och moppen stannar helt. Får snabbt igång den och kan köra vidare.
Jag måste skaffa en batteriladdare och ladda upp batteriet. Ska korrigera tomgången också så den är högre ställd. Behöver justera höger spegel också.

Igår när mina arbetskamrater tittade på fotboll och jobbade samtidigt så tänkte jag bara att det var störande med allt ylande. Men sedan märkte jag att de inte var lika skärpta och kunde inte lösa problem med samma komplexitet. Fotbollen drog kapacitet. Det går alltså inte att jobba och titta på fotboll samtidigt. Då blev jag ledsen. Varför ska jag försöka pressa på och leverera när lejonparten ska kolla fotboll på arbetstid. Var är arbetsdiciplinen? Idag hade jag ingen som helst lust att ge allt jag har, som jag brukar. Ville mest bara slippa vara där.

Så för att råda bot på den här känslan så ska jag sova extra mycket i natt och jobba hemma imorgon. Jag har en att-göra lista klar och kan börja direkt imorgon bitti.

Vänster vrist är sur efter söndagens löpning på en timma.

Team Fakta