Tårtgeneralen

Vi var på bio idag och såg Tårtgeneralen.
Ulla är extremt svårflörtad med bio. Senast jag lyckades få med Ulla på bio var november 2016. I morse från ingen stans frågade Ulla om vi skulle gå på bio. Nu gällde det att få allt rätt så hon vill igen. Gjorde en utvärdering av biografer och utbud och kom fram till Råsunda och filmerna ”Pelle kanin” och ”Tårtgeneralen”. Eftersom hon tidigare nämnt den sistnämnda så chansade jag på den.

Jag visste inte vad filmen handlade om men har sett att Persbrant är med och att Filip & Fredrik ligger bakom, så redan där känns det bra.

Det visade sig vara en underbar film om speciella människor och en idé som få trodde på. Jag har svårt att beskriva filmen annat än att den passade mig perfekt. Jag läskar Groteskos senaste serie, och det här berättelsen skulle ha kunnat vara en sådan berättelse, fast på riktigt.

Du får humor, vänskap, förödmjukelse, drivkraft, naket, triumf och smörgåstårta i samma film. Jag skrattade gott i bilen hem och fnissar fortfarande. Nu vill jag absolut besöka Köping där filmen utspelar sig.

Jag tycker det går att nämna Tårtgeneralen tillsammans med Drömmarnas fält och Billy Elliot. Om människor som passionerat stretar med sin idé.

Ulla gav filmen 4/5. Den får inget betyg av mig. Filmer nära hjärtat får inga betyg.

Team Fakta