Det blir knasigt när jag mår bra

Nu när huvudvärken släppt, krämporna är på tillbakagång, förkylningen har klingar av bra och sömnen fungerar – då vaknar livsandarna och min busiga hjärna gör kalvsläpp i grenen associativ humor. Allt blir plötsligt kul. Men det är svårt för någon annan att hänga med. Fast det gör mig inget, är så nöjd med att må bra just nu.

Idag blev det 2x2Km promenad mellan Gamla Stan -> Norr Mälarstrand -> tillbaka. Det har snöat en del och bron utanför Stadshuset är mycket hal.

Jag har jobbat vidare med Magento 1 modulen, och har en Magento 2 modul som förlaga. Det går framåt.
Att konvertera en modul mellan Magento 1 och Magento 2 är som att konvertera en svampomelett till en räkomelett. Det är stökigt innan man kommer till målet.

Ulla har sparat pengar idag genom att byta försäkringsbolag. Hon är bra på att kolla upp saker med aktier, fonder, pensionsregler, försäkringar, rabatter mm. Hon ser också till att vi kommer iväg på en massa kul teater, shower mm. Hon kollar på Lyxfällan och snappar upp tips. Räknar ut kilopriser på djurfoder, kollar att rabatten verkligen kom med på kvittot och strider alltid ned till minsta krona. Men sedan lämnar vi dricks på restaurangen, det är en helt annan sak. För rätt ska vara rätt.

Ulla har även kört skräp till återvinningen. Det hade samlats en del på balkongen och vi vill kunna vara komma ut där och förbereda våren. Snart är det vår om 40 dagar så håll ut. Varje år har vi något projekt. Nu när vi inte har kollo så satsar vi hemma istället. I år har vi spånat om att måla om taket i badrummet. Arbetshypotesen är ”inte vitt”. Vi har även tittat på nytt badrumsskåp. Vi ska göra det sista på balkongen med en trappa och eluttag. Sedan hoppas jag vi kan fixa i boden så det blir lätt att hitta där. Framåt hösten ska jag utöka vår redan omfattande mysbelysning med än mer diodlampor.

Operation garderobsrensning ska genomföras också, med tillhörande garderobsförnyelse. Även om intressenivån för kläder är låg så måste en viss sorts miniminivå upprätthållas där spektakel byts ut mot nyproduktion. Samma gäller för min frisyr. Även om jag ser min trimmer som en god investering så krävs det att man är rejält penninggniden för att kalla resultatet för en frisyr. Jag måste besöka ett proffs.

 

Team Fakta