Pleco har fått ungar

DSC_0078Nu har det hänt saker i lilla 130 liters. Två närbesläktade Pleco har fått 13 stycken ungar. De är drygt 2 centimeter vardera och de äter alger. Den här sorten blir uppåt 30 centimeter men det tar många år. De två som fick ungar är 10 centimeter. Hälften är gula hälften är mörka precis som föräldrarna. Den här sortens pleco är lite skygga men ungarna bryr sig varken om oss, andra fiskar eller att de är i fullt ljus. Det är ovanligt. Vi får hoppas de klarar sig bra, men å andra sidan kan vi inte ha 13 vuxna plecos som kan bli upp till 30 cm.

TSM träning idag med Tröskelpass. Jag trodde benen skulle vara slitna från igår, och de var lite långsamma, men värst var ryggen. Jag sprang med packning igår. Tyckte ändå att uppvärmningen gick skapligt så jag anslöt till 4.15 tim gruppen. Det var det lugna pass jag önskade mig med 6.30 min/km i uppvärmning och 5.45 min/km på trösklarna. Ryggen blev bara bättre ju mer vi sprang. Det blev ca 10 Km på 60 minuter.

Ulla var fundersam inför tröskelpasset i 5 timmarsgruppen. 3* 10 min i 6.45 min/km. Men det visade sig att hon med lätthet trippade fram utan ansträngning. Det blev ingen tröskelfart för henne heller. Vi har diskuterat att hon ska testa en snabbare grupp men hon vill testa långpassen ett par gånger och kanske även köra Örebro marathon den 27e innan hon bestämmer sig.

Efter träningspasset fick vi föreläsning av Anders Szalkai. Det var hur vi skulle hantera träningsprogrammet och forma det efter oss själva och vår vardag. Han visade också bilder från Stockholm marathon 1993-2001 och hur han lagt upp och ändrat träningen för att kunna utvecklas. Det var lärorikt, inspirerande och kul.

Efter träningen gick vi till grillen vid parkeringen och åt lunch. Är ganska sömnig nu men har en del jobbrelaterat att kolla upp till imorgon.
Nu får det räcka med löpning den här veckan, fick ihop 87 Km.

Team Fakta