Zsa Zsa

Idag tänker jag inte skriva om hur krassliga vi är, för det är samma som igår.

Idag kom filmerna från Ginza.se. Vi har redan sett alla avsnitt av av våra favoritserier NCIS och Big Bang Theory. Vi har tidigare testat olika serier som ”Diagnos mord”, ”Remington Steel” mm men inte fastnat för någon speciell serie, ja förutom ”Badhotellet”. Men vi hittade J.A.G (På heder och samvete), vi såg första avsnittet för en månad sedan och den var jättedålig. Jag bad Ulla att se nästa del, den var bättre. Och till slut hade vi sett hela första årgången. Nu beställde jag hela boxen 162 timmar 599 Kr.

Ginza har även en hel del billiga filmer för 1kr, 5kr, 10kr, 20kr. Jag fyndade Moulin Rouge. Inte nyinspelningen från 2001 med Nicole Kidman och Evan McGregor, nä det är filmen från 1952 med Zsa Zsa Gabor. Fick även tag i ”The loniless of the long distance runner” från 1962. Säsong 4 av Sherlock har också kommit. På vardagkvällarna efter jobbet brukar vi se ett avsnitt av någon serie. Det är roligare än att klicka på datorn eller försöka hitta något sevärt på TV (Ibland lockar inte ens kunskapskanalen).

Det är lördag så Ulla skaffade lördagskrysset. Hon tittade ett tag på krysset men kunde inte lösa någonting. Jag har suttit med Wikipedia och Youtube hela dagen och försökt lära mig saker. Jag läste lite om soundex, methaphone och double metaphone innan det blev youtube och passivt lärande. Min teori är att även om jag inte är i min smartaste version just nu så räcker det att jag utsätts för kunskap så kommer något att fastna i alla fall.

Soundex är en hundra år gammal metod att omvandla namn till en kod. Namn som uttalas ungefär lika får samma kod. Det är viktigt att kontinuerligt sköta sin vidareutbildning. jag har ingen plan för det utan snubblar istället över spännande saker och tittar närmare på dem.

Team Fakta