Mellandag

Ulla tog med Ingalill för att titta på kläder i Bromma, och ett besök på Zoo för att köpa kaninmat. Där satt en söt liten kelig kaninkille och Ingalill är nu med kanin igen. På väg hem stod det Emil på en av bilarna, så nu heter kaninen Emil. Han är vit med svarta fläckar, en Dalmanin kanske.

Jag har fortfarande ont i foten. Det börjar bli bättre. Parkerade mig framför datorn idag och tränade på Braille punktskrift medan jag lyssnade på TED Talks. Om du inte redan upptäckt TED Talks så har du många timmar med underbar information. TED Talks är som Youtube fast skillnaden är att du samtidigt lär dig något vettigt.

I år har Kristina Paltén gjort ett framträdande på TED Talks. Framträdandet handlar om att lita på människor. Hon utmanade sin egen rädsla genom att springa ensam genom Iran och byggde samtidigt förtroende för många människor. Kristina pratar inspirerande med värme, känsla och humor. Det finns en trailer från löpningen.

TED Talks är intressant. Jag försökte lära mig mer om en tjänst som heter Patreon, och genom mina undersökningar hittade jag en lista på de som tjänar mest via tjänsten, och namnet Amanda Palmer kom upp. Hon kan konsten att fråga och att kunna lita på andra, och hon berättar mer på TED Talks. Mycket lärorikt.

Frågar man kan man bli avvisad. Det var den största rädsla som Jia Jiang hade, och den hämmade honom från att utveckla sig själv och sitt företag. Med sitt föredrag ”vad jag lärde mig från 100 dagar att bli avvisad” visar han att det går att vänja sig och det går att vända ett nej till ett ja.
Man är sårbar om man litar på andra, men Brene Browns forskning visar att det också ger mycket utdelning tillbaka. Här berättar hon med mycket humor om sina erfarenheter.
Psykologen Guy Winch ber oss att vårda hjärnan lika seriöst som vi vårdar vår hygien och borstar våra tänder. Då kommer vi att förändra världen.

Team Fakta