En lugn dag

Jag programmerade idag. Ulla och Ingalill åkte iväg för praktiska grejer och kom sedan för att fika. Jag skriver på mitt evighetsprojekt. Just nu gör jag ett testprogram för min lagrings-plugin.

När vi skjutsat hem Ingalill åkte vi till handelsträdgården vid Naturhistoriska och köpte en massa astrar. De ska ersätta de växter som vissnat ned på balkongen. Det blev vackert med vitt, lila och ljuslila.

Jag hyrde Suicide Squad från Google play. Den är gjord med samma mall som Hellboy, Underworld, Resident evil, Blade, Batman, StarWars, StarTrek, Avengers, Thor, senaste Ghostbusters, Guardians of the Galaxy, Planet of the apes och så vidare. Ingen minnesvärd film men underhållande om man gillar den här mallen med ett antal outsiders som först presenteras hur mycket ufo de är, sedan ställs de inför 90 minuters dödande och levererar samtidigt klatchiga kommentarer när de tar liv. I slutet förgör de motståndet. Man skulle kanske kalla den här mallen för något.

Förr var StarTrek en egen mall, men de senaste filmerna är nu producerade från samma mall som StarWars. Jag saknar den ”riktiga” StarTrek när de löste problem. Samma sak är det med Mission Impossible. Filmerna med Tom Cruise är i samma mall som James Bond. TV serien Mission impossible hade sin egen mall och var underhållande.

Hur som helst är det smidigt att hyra filmer över nätet så man slipper en massa fysiska skivor i bokhyllan. Det är billigt också. 39 Kr styck.

Team Fakta