Pokemonrunda och kalibrering

Vi kom med båten från Åbo i morse. Ulla sov lite och jag samlade ihop material från resan. Vi är med i juliutmaningen och kunde regga 55,9 Km igår. Idag ska vi vandra och hitta Pokemon. Det blev mot Sollentuna centrum. På väg mot Edsberg mötte vi en kvinna som var ute och vandrade, vi pratade en stund och fortsatte mot Edsbergs slott där vi fångade en del Pokemon. Sedan mot Sollentuna centrum.

Vi kollade i centrum och handlade det vi behövde. Ulla fick ett tips från Kristina på en produkt på apoteket som kan hjälpa med illamåendet. Hon ska testa det på nästa långträning. Vi åt Nacho deluxe innan vi fortsatte hem. Vi träffade på en granne som också var ute och vandrade och vi slog följe hem. Han undrade hur Pokemon Go fungerar så vi visade.

Ulla gillar balkongen. Hon och kaninerna försvann ut där för att sova ett tag. Jag tänkte bygga en brandvägg av en Raspberry Pi 3 men mina tankar är överallt så jag tror jag läste på om något annat. När Ulla vaknat igen stack vi till Danderyds IP för en kalibreringsrunda. Vi vill att våra stegräknare ska vara optimalt kalibrerade för juliutmaningen.

Vi noterande vår stegställning på våra Garmin Vivofit. Gick sedan i normal takt 400 meter medan vi räknade stegen. Vi gjorde en till runda men joggade denna gång. Då kunde vi räkna ut steglängden. För Ulla skillde det bara 5 cm mellan gång och jogg men frekvensen var snabbare. För mig skillde det 26 cm mellan gå och jogga. Väl hemma matade vi in sträcka och steg så att Garmin får bättre underlag.

När vi var i Tyskland och nu i Finland så har min telefon inte fungerat över huvud taget. Ullas telefoner har fungerat men med skakig täckning för samtal och data. Jag har epostat Hallon.se men inte fått svar. Även här hemma har Ulla märkt att andra kan ringa på platser där hon inte har täckning. Så idag tittade vi runt och ska testa mybeat.se istället. Det är i Telenors nät och med bra priser. Hoppas de fungerar bättre. Annars byter vi igen.

Dags att skriva in dagens förflyttade sträcka juliutmaningen.

Japanen som försvann. Vi är i Sollentuna centrum.
Japanen som försvann. Vi är i Sollentuna centrum.
Team Fakta