Stockholm Tunnel Run Citybanan

Idag sprang vi i tunnlarna för citybanan – Stockholm Tunnel Run Citybanan.
Det var 33 tusen anmälda till loppet och det var bara denna gång loppet kommer att hållas.
Vi sprang i servicetunneln som går parallellt med pendeltågstunneln. Det var både brett och högt så att en brandbil ska kunna köra där.

Vi åkte hemifrån kl 7.00 med buss till Karolinska och mötte upp Kristina där. Sedan vandrade vi till starten. Tur med vädret, inget regn. De inledande 2 Km var för att sprida startfältet innan vi kom ned i tunneln. Ingången är på andra sidan rälsen av stora Posten byggnaden i Solna. Det är bra luft, god ventilation och med extra stämningsfull belysning dagen till ära. Vi joggade längre och längre ned i marken. Det var inte trångt.

På många ställen var det ljusspel i taket, animeringar. På ett ställe var det en orgelspelare och gravstenar utplacerade när vi sprang under en kyrkogård. Ganska kuperat var det också med långa nedförst och uppförsbackar. I slutet fick vi springa nedåt i en brant cirkel för att snabbt ta oss långt ned under marken. Jag gissar att vi någonstans där skulle under vattnet vid Riddarholmen.
Avslutande uppförsbacken var inte att leka med och vi kom ut vid Medborgarplatsen i parken.

I mål fick vi händerna fulla med förnödenheter och vi hittade snabbt Kristina vid mötesplatsen.

 

Team Fakta