Hur mycket är mycket?

Tänk vad olika man ser på det här med träning. Vad som är mycket och vad som är hårt och hur mycket som är bra/dålig att träna. Jag var på gymmet i går och hörde då en konversation från banorna bredvid mig, två damer i min ålder som gick i måttlig fart. Dam 1 konstaterade att nu hade dom varit här på gymmet tre gånger på två veckor. Dam 2 instämde att det hade blivit lite mycket nu och det var nog dags att ta en vilopaus. Dam 1 sa att man får vara försiktig i deras ålder så man inte blir skadad eller övertränad. Hennes läkare sa att måttlig motion var det bästa. Dam 2 höll med att visst var det så. Jag sneglade på deras display och kunde konstatera att dom höll en fart på 3,2 km per timme och hade gått i 22 minuter. När damerna var färdiga stod dom bakom mig en lång stund och tittade på mig, när dom gick mot omklädningsrummet var dom inbegripna i ett livligt samtal med sneglande blickar åt mitt håll. Jag log för mig själv och kan tänka mig vad dom tyckte om att jag höll 11.0 km per timme och hade kört i 56 minuter. Som sagt det är lite olika vad som är lagom.

Team Fakta