Julstress?

Sitter och tittar på TV om den stundande julen. Den årliga julstressen börjar göra sig gällande för allt fler människor. Julklappar, mat och inte minst granen ska vara på plats och färdigklädd. Många stressar så fasligt att dom är helt slut på annandagen. Jag mins när jag var liten och mamma prompt skulle julstäda hela lägenheten. Från golv till tak skulle det fejas, fast det inte var nödvändigt, det var rent redan innan storstädningen drog igång. Hon var inte ensam heller, alla tanterna i kåken gjorde likadant. Dom var så trötta att dom ville inget hellre än att julen skulle vara slut så allt återgick till det normala.

Visst har vi julhelgen fullbokad, men inte värre än att vi kan sitta ner en stund och dra efter andan. På julafton ska vi till svärmor och svärfar, Peter syster med familj kommer också. I år är det ju inte så mycket ledigt eftersom julafton är på lördagen. På annandagen ska Peter och en jobbarkompis köra ett långpass, jag funderar på att göra ett jag med fast då på banan inne. Jag jobbar i mellandagarna med Peter är ledig, så han får lite tid att sitta och greja med sitt projekt.

På tal om pass inne på banan så sprang Kristina, Peter och jag ett tvåtimmars pass i dag. Det var längesedan jag sprang så länge på bana inne. Men eftersom det snart är dags för tolvtimmars i Växjö så var det skönt att få ett sista pass för pannbenet. Sedan hade Kristina gjort lasagne, gissa om det smakade bra!

Team Fakta