Insnöade

Det var ganska få som inte kom till jobbet idag. De flesta var på plats. Några hade fått improvisera när bussar kört fast och pendel stängts av.
Själv hade jag en snabb och effektiv resa med buss på knöggliga vägar och sedan T-bana till Gamla stan där jag sedan gick till Norr Mälarstrand.

Det var toppen att jobba idag. Samlade in detaljinformation och började koda på det jag hade. Fick en ny bra källa till information och ska följa upp det imorgon. Det är tidsödande att samla information men den är ovärderlig senare.

Hemvägen blev lite annorlunda. Resan från Rådhuset till Danderyds sjukhus gick snabbt. Väl där upptäckte jag att det väntade tre gånger mer människor än vad som får plats i buss 607. Vände tvärt ned i T-banan igen och åkte till Mörby Centrum.

I Mörby centrum stod en hord och väntade på 607an som om den kommer redan är fullpackad. Nu har jag varken krämpor eller drabbats av lathet så jag gick hem. Ca 5,5 Km ca 50 minuter. Men det knöggliga underlaget överansträngde vristen.

Lagade mat. Stekte kycklingbitar och kokade Pauluns supermix. Den där supermixen har snabbt blivit en favorit. Så nu är matvete, Pauluns supermix, dinkel de tre som är mina favoriter. Serverade med yoghurt och tranbärsjos. Det blev bra.

Jobi är en busig ung kaninkille. Han vill komma ned på golvet och leka. Han vet att om jag lyfter ned honom på golvet så kan han leka. Men han vill inte bli upplyft. Jag jagar inte runt honom, han får själv avgöra. Häromdagen skulle jag kolla om han hade gnagt på några elledningar. Utan vidare tanke så stack jag in handel bakom möbeln och kände på elkabeln. Dumt gjort. Nu har jag kaninsäkrat två rum och ska fixa ett tredje. Vardagsrummet blir värst att fixa men det är ändå ett kul projekt.

Vi tittar på ett eller två avsnitt av NCIS om kvällarna. Med Gibs och Abby. Det är kul att vi hittat en TV-serie efter Big Bang theory som vi gillar. Det händer oerhört sällan.
Man kan se ett mönster vilka TV-serier som Ulla gillar: Fader Brown, Morden i Midommer, Miss Fisher murder mysteries, NCIS, Hercule Poirot, Miss Marple. Att hon skulle gilla Big Bang Theory var oväntat.

I tisdags vaknade jag med smärta i tänder och käke. Ont i nacken och huvudet, näsan rann. Dessutom hade jag en dålig attityd. Lätt hänt när det gör ont. Kände igen tecknen från förr och ville inte hamna i samma situation igen. Två dagar hemma och jag mår bättre. Nacken är fortfarande stel men det bröt inte ut någon förkylning.

Team Fakta