Datordag

Idag har jag fixat ordning pappas dator med ny SSD disk, ny Windows, kopierat data osv. Det tog hela dagen. På kvällen har jag programmerat på mitt dokumentationssystem.
Vi skulle kolla på Alvin och Gänget men det var bara matinétider. Så medan Ulla tittade på Morden i Midsommer så tittade jag på SVT Play.

Såg mitt första avsnitt av Game of Thrones. Jag vet att många gillar serien och de flesta skådespelare är helt tysta om handlingen, alla utom Ian McShane som nylingen sa ”get a fucking life. It’s only tits and dragons”. Det kan jag hålla med om, men det är så mycket mer, det är prat, prat, prat, prat – gudars vad segt och ointressant. Dallas med läderkläder, fast de i Dallas hade förstås stövlar och hatt i läder. När batteriet lade av med 10 minuter kvar på avsnittet kände jag mig klar med Game of Thrones.

Vet inte om genren ska vara så här seg. För några år sedan kom directors cut av Sagan om Ringen-trilogin. Och den blev LÄNGRE än originalet. De borde ha klippt bort några timmar när de hade chansen.

Team Fakta