Hem från Warszawa

Vi ska inte åka förrän kl 20 på kvällen, men de som ska till Göteborg åker tidigare. Vi tar en gemensam taxi kl 15 till flygplatsen, men först guidar Janne oss i Warszawa.
Vi får se monumentet som står där omlastningen av människor till förintelselägren skedde. Vi besöker monumentet över förintelsetransporterna, det är en tågvagn med en massa kors på, och namnen på de städer där dessa tåg startade.

Vi går till Judiska muséet och tittar på byggnaden och monumenten utanför men vi går inte in, det finns inte tid. Man bör ha åtminstone en dag avsatt för det besöket. Muséet handlar inte enbart om förintelsen, den berättar judarnas historia.

I gamla stan tittar vi vidare. Nu när solen är uppe och värmen kommit tillbaka inser jag att husen är fina att titta på. Vi äter lunch och åker till flygplasen. På flygplatsen gör Ulla ett nytt fynd, påhejad av mig, det är en liten ektunna på stativ som innehåller Polsk vodka. Billigt var det också, kanske inte om man enbart värderar innehållet men vi värderar enbart behållaren.

Det blir sent, vi somnar vid 23 tiden. Kl 5.25 ringer klockan. Ulla ska till sin första arbetsdag på nya jobbet.

Team Fakta