Warszawa marathon

När marathonstaren går kl 9 har vi vaknat och går ned till frukostlokalen. Vi har studerat kartor och siktar in oss på att gå till Łazienki Park och spendera dagen där. Ulla tycker det är pyrt att vi inte springer, speciellt som vi är på gränsen mellan om det kude gått eller inte, men hon beslutade att inte springa.

Jag hade ingen tanke på att springa, det är inte kul att springa med svullna bihålor som ger värkande tänder, då får det vara till en annan gång.

På vägen ser vi en butik med intressanta flaskor. Ulla samlar på udda flaskor, innehållet är ointressant.
Vi passerar den svenska ambassaden. Det är gratis att gå i parken och delta i evenemangen. Det första vi ser är en gammal bil i toppskick, många vill fotografera den. Parken är stor och vacker. Det finns många fina byggnader här.
Publik hade bänkat sig framför en liten sjö och på andra sidan stod en scen med en flygel, det ska bli pianokonsert med musik av Chopin.

Vi vandrar i alleer, längs vatten, tittar på slott, japanska tempel och mycket annat. Jag blir så glad när jag ser en ekorre. Jag sätter mig ned för att se bättre och då kom den fram, jag visar att jag inte har någon mat att ge men den nosade runt i mina händer innan den pilar vidare.
Vilken häftig upplevelse. När vi går vidare i parken inser vi att tama ekorrar är vanligt förekommande och de äter gärna nötter som de får av besökarna. Ekorrarna är så mätta att de hela tiden gräver ned allt de får.

Jag vet inte hur många bröllop vi ser på lördagen och söndagen, det är bröllop hela tiden i varenda kyrka. Och här i parken är det populärt att ta bröllopsbilder.
I anslutning till parken finns en separat botanisk trädgård, här tittar vi på rosor, vattenväxter, solitärbinshotell, fontäner, mer brudpar, och till sist besöker vi växthusen och tittar på orkidéer, köttätande växter, bananträd och mycket annat spännande.
Vi avslutar besöket med kaffe och därbakad kaka på caféet.

På vandringen tillbaka till hotellet tar vi en ny titt på buteljbutiken och gör en investering i en träplunta med läderöverdrag, den innehåller tydligen Polsk vodka.

På kvällen samlas vi allihopa för gemensam middag. Vi är nio personer, fem som startade och alla fem kom i mål. Janne var extra nöjd över sin tid. Leif var snabbast. Annika gjorde sin första utlandsmara. Barbro och Jörgen verkade vara nöjda med dagen.
Vi råkade välja fel restaurang för personalen var trött efter ett bröllop. Det blev fel på det mesta och allt gick segt. De insåg själva hur fel allt var och bjöd på en massa öl. Jag mådde illa av maten och kräktes.