Göteborgsvarvet

Idag sprang vi Göteborgsvarvet. Ulla och Annica startade i grupp 16 och jag startade i grupp 6. Ove är supporter och tog hand om oss.
Jag hade inget mål och inget fokus men tänkte jogga runt. Hade för dagen klätt upp mig med lila långstrumpor, lila pikétröja, lila ryggsäck, blå kortbyxor, silverskor med blå snören.
Fick flera ”wow” och ”snyggt” längs banan. Kul att vara uppklägg utan att vara utklädd.

Det var varmt i starten men det gick att springa på om jag hade velat det. Höll ett tempo som jag lite långsammare än marathontempo, stannade och hällde på mig vatten, stod under duscharna. Lyckades kyla ned mig bra, och då vid 10 km droppade temperaturen. Det blev aldrig ruggigt men betydligt kallare än i starten, kanske +16 grader.

På avenyn ser jag Poseidon när det blixtrar till en gång, sedan kommer regnet, det fullständigt vräker ned i några minuter, sedan blir det hagel, stark vind och regn igen innan det snabbt tonar ut. Det blir kallare men aldrig kallt. Jag känner av höger lår, det har kylts ned lite för mycket.

Jag har tre liter vatten i ryggsäcken. Igår köpte vi jättehäftiga ryggsäckar, lila camelbacks. Jag kunde inte motstå att testa dem idag eftersom jag ändå inte skulle springa på max.

Joggar in i mål på 2.04.26 tim och träffar på Anders Szalkai och Torbjörn Sköldefors som är där och jobbar med interviewer.

Innan loppet hade jag planen att jogga runt banan, komma in på 1.50 tim, komma med i startgrupp 20 och komma in i mål samtidigt med Ulla. Nu var jag i skabbigt skick och pressad på tid. Jag hade hoppats mycket på att springa två varv men det skulle vara dumt i det här läget.

Annica sätter ett fantastiskt personligt rekord: 2.06.58 tim och sänker sin tid med 10 minuter.
Ulla gör en bra insats och mår inte illa när hon springer in på: 2.25.44 tim.

Vi vandrar tillbaka till hotellet för att slippa all trängsel.
Tjejerna är pigga och glada efter loppet. Vi äter buffé på hotellet.

Team Fakta