2018-10-16 Big bang och korsetten

Idag såg jag sista biten av filmen ”Solo” om Han Solo i StarWars. Det var en bra film. Nästan lika bra som Rouge One.
Idag har vi tränat core på gymmet. Benen vill inte ha mer löpning. Vi gjorde olika övningar för magen, sidomusklerna, ryggen.
En övning är att blunda, ligga på rygg och ha benen upp i luften. Den andre petar då till benen åt någon slumpvald sida. Du ska då kompensera och räta upp benen i luften igen.
Vi körde rygg i en maskin där man lutar sig framåt.

Sidomusklerna fick sitt med sidoplanka. Ulla visade hur man skulle göra. Jag har inte hennes styrka och fick göra vek-plankan. Men trots det fick jag sådan värk att det kändes som något gått sönder på sidorna.
Huvudövningen var dock situps med medicinboll. Vi satt mitt emot varandra och lämnade över medicinbollen. Gjorde en situps med medicinbollen och lämnade över bollen.
Jag insåg till slut att ingen av oss ville säga ”Ska vi ge oss”. Efter 10 minuter bytte vi till en 4Kg boll, efter 15 min bytte vi till 8Kg. Och ganska snart därefter föreslog jag att vi kanske skulle träna rygg också. Ulla tränar regelbundet core på gruppträningarna. Hon är stark.

På kvällen åt vi pizza och tittade på de två första avsnitten i sista omgången av Big Bang Theory.

Team Fakta