Ultrapass i solen

20150611-LångpassVilket underbart väder, och semester dessutom. Jag har inte sprungit på ett tag nu och det har byggt upp en längtan att komma ut och springa mig trött. Och trött skulle jag bli idag.
Sprang från Kolonistugan i Bromma till Lötsjön i Sundbyberg, mellan sjöarna till Bagartorp (Ulriksdal) där det finns en utedusch. Det är varmt ute och då är det viktigt att hålla sig blöt på huden.
Jag har använt solfaktor 50 där inte kläder skyddar mot solen.

Tar tunneln under E4 vid Järva krog för att komma till den tuffa backen på 1912 års marathon.
Bensinmacken OKQ8 vid Silverdal har tagit bort sin vattenkran de hade utanför. Det lunkar på och jag kommer till änden av Edsviken vid Edsbergs slott.
Macken vid Edsberg har vattenkran, får en välbehövlig svalka och fortsätter mot Sjöberg.

I Sjöberg har jag sprungit 22 Km och det börjar gå trögt. Jag tar en paus hemma i lägenheten och byter de blöta kläderna.
Från 22 Km till Mörby centrum 28 Km går det trögt, mycket promenad. Benen är sura. Lite dextrosol och Coca Cola senare så får jag ordning på löpningen ned till Danderyds sjukhus.
Nu fungerar det bättre. Benen är trötta men inte sura. Jag kan jogga metodiskt framåt mot Haga och bron över till Hagalund.

Solna centrum är inte som det varit, jag tar kända stigar mot Brommaplan och köper blodpudding.
Ulla vet att blodpudding är min favoritmat så hon skulle överraska mig och köpte alla tillbehör utom själva blodpuddingen.
Nu är jag så nära marathondistansen att jag vill passera den. Tar ett par omvägar och kommer till kollo efter 42,3 Km och 4.56.25 timmar.

En härlig upplevelse och en härlig lunch/middag med blodpudding.

Team Fakta