Promenad runt Hammarbytoppen

20150607-runtHammarbybackenVi ska promenera idag och Ulla förbehöll sig rätten att inte ha en åsikt om vart vi skulle gå.

Jag har sett att Micke Forsström har backträning i Hammarbytoppen, och jag känner inte till området alls där, så jag blev nyfiken. Det skulle bli många nya spännande vägar idag.

Vi bor i en kolonistuga vid Bromma flygfält. Jag hör inte flygplanen men däremot T-banan ibland, och ibland luftballonger som gasar på över hustaken.

Vi gick till Lillsjön och följde vattnet till Alvik. Här är för oss nya och outforskade marker. Det var som att komma ut på landet men samtidigt se Kungsholmen på andra sidan vattnet.

Vi tog oss under Tranebergsbron, upp över bron och sedan under bron igen när vi följde vattnet längs Hornsbergs strand / Karlbergskanalen ända till Stadshuset.

Över till Riddarholmen och in på Söder längs Götgatan. Vi går några sido gator tills vi når Folkungagatan och lunch!!

Nu är det rakt fram ned till Hammarbykanalen och Skansbron. Vi följer hela Hammarby allé och sedan Hammarby fabriksväg fram till berget. Eller ja Hammarbytoppen.
Det är en imponerande hög med fyllnadsmassor som kommer från bygget av Globen (I närheten) och Hammarby sjöstad (som vi precis gått igenom).
Hammarbybacken är en väg i närheten av Hammarbytoppen. Men många kallar toppen för backen.

Vi går runt toppen och ser efter ett tag ett radhusområde som är i engelsk stil. Vi går till T-Hammarbyhöjden och åker till Åkeshov där vi vandrar bakom simhallen.

Vi plockar gräs till våra marsvin och är nu tillbaka i kolonistugan.
Det har varit en härlig dag och mycket nya upplevelser.
19,6 Km 4.15 timmar.

Team Fakta