Förbereda flytten

Resten av flocken får vänta i stora buren.

Det vankas årstidsflytt till kolonistugan. Vi ska åka dit och förbereda idag. Vi har beställt en till stor marsvinsbur 150*75 cm för att komplettera den låda vi redan har på kollo. De två 150*75 vi har hemma får stå kvar så slipper vi flytta en massa saker. Vi ska bara använda lådan, själva överdelen är onödig för Marsvinen hoppar inte ut.

Vi har också anmält oss till en springskyttetävling som heter Straffrundan den 9 maj på Östermalms IP. Det är som skidskytte med skillnaden att man springer och skjuter med laservapen. De här vapnen är ofarliga och har ingen knall. Det ska bli spännande. Jag har gjort något liknande i lumpen, men det var sprint med en tung AK4.

Och så har vi skaffat Telenor kontantkort till våra löpartelefoner Nokia 100. Det är mer praktiskt att springa med en liten lätt telefon som kan vara tillgänglig.

Jag klippte ned förra årets hög med ormhasselgrenar som är för krokiga för grentuggen. Ulla samlade gräs till lilltrollen. Vi pysslade med olika saker för att få ordning så vi kan flytta ut.

Till slut var det dags att ta det lugnt en stund, skulle bara sätta igång kylskåpet. Från dörren fallen en PET-flaska ned på golvet och exploderar. Den innehåller överjäst kladdig saft och hela köket är täckt med kletig saft på golv väggar och tak, fönster och ända ut i hallen. Fick pausa med att vila och ta hand om det först.

Team Fakta