Tillbaka på banan

Äntligen. Idag lördag gjorde vi ett löppass i Danderyd. Jag har inte tränat sedan innan Balaton i mars. Därefter var jag sjuk och hostig i tre veckor, och sedan var det Connemara ultra och en vecka vila efter det. Nu är jag så pass återhämtad att vi kunde jogga tillsammans Ulla och jag.

Planen var att jogga en mil på Danderyds gymnasiums idrottsplats, men väl där var det ungdomstävlingar. Vi gjorde istället en upptäcksfärd i Danderyd och sprang delar av banan för Danderydsloppet och runt Ekebysjön. Vi sprang på hemliga stigar bakom bulleplanken längs Edsbergsvägen. Vi sprang Rinkebyvägen och följde Roslagsbanan en bit.

Danderyd har massor av backar. Jag kände av höger lår och vi fick ta det lugnt. Det blev exakt 10,0 Km på 1.14.03 tim. Är mycket nöjd att vi kom ut på ett pass idag. Är också glad att det inte var längre, det kändes väldigt långt idag.

Sedan var vi och firade Ove. Annica hade gjort två stora smörgåstårtor med lax/räkor och skinka/köttbullar. Jättegott. Annica är mycket duktig på matlagning och hon uppdaterar Svenska recept med godsaker. Hon har gjort 100 recept och det firas just nu med en tävling fram till den 22 april. Var med du också och svara på frågorna. Priser från Mathem.

Ett annat tips är att titta på ”Svett & Etikett” på SVT play. I avsnitt #4 testar Kalle att träna inför ett millopp. De spelade in i samband med Stadion marathon i januari. Avsnitt 1,2,3,4 finns att titta på just nu.

Kalle inspirerade mig att köra träning med Kettlebells. Han har en jättetung kettlebell på 48 Kg som han svingar över huvudet. Jag har också en jättetung kettlebell på 8 Kg som jag tränade med idag. Kan jag inte springa ordentligt så kan jag i alla fall träna något annat.

Jag har även plockat isär motionscykeln och fräschat upp den. Sladden till tacometern är glapp men jag fixade det. Oljade upp en del skruvar som börjat rosta. Nu är den redo för nya pass.

Team Fakta