Bra söndag

Vaknade vid sju och smög upp för att inte väcka marsvinen, men de satt bara och tittade på mig utan att vissla efter frukost. Ulla hade redan gett dem frukost en timma tidigare.
Jag gjorde klart lite kod till mitt evighetsprojekt. Det går mycket lättare att debugga nu när det mesta fungerar. Dessutom blev det ett lyckat byte att byta från Firefox + Firebug till Chrome och dess inbyggda debugger.

Hade lussebullar och mjölk till frukost. Det gäller att passa på när det finns.
Ulla kan springa men bör inte göra det just nu. Nedanför knät lite mot insidan hugger det till när hon till exempel går på tå i en uppförsbacke. Jag misstänker att det är kompressionsstrumporna hon har hela dagarna på jobbet som klämt där så det blivit irriterat. Om Ulla lyssnar på mig så blir det ingen löpning just nu, bara styrka och motionscykel. Och definitivt inga kompressionsstrumpor av den typen som klämmer så hårt högst upp.

Jag har slutat med låga vikter och många repetitioner och börjat göra tvärt om istället. Få repetitioner med så tunga vikter att jag fortfarande kan klara repetitionerna på rätt sätt. Och så byter jag muskelgrupper i snabbt tempo för att inte behöva vila. Hela passet tar nu 40 minuter istället för 1-2 timmar. Jag känner att det ger resultat. Dessutom är det roligt, det är det viktigaste.

Efter gymmet åkte Ulla till syrran och jag sprang hem. Det blev 6,2 Km 35.52 min. Nu ville marsvinen ha mat. De visslade när jag kom innanför dörren. Matilda lägger framtassarna på lådkanten och trampar runt med bakbenen för att vara först när jag kommer med sallad. Nu hörs bara ett tuggande från vardagsrummet när de sex töserna mumsar sallad, den salladssort de gillar.

Igår ringde Janne P och berättade att jag nu är anmäld till Balaton super maraton i Ungern. Häftigt. Det är en riktigt kul tävling. 195 Km uppdelat på fyra dagar.
Flerdagars är trevligt. Det går att återhämta sig med mat och sömn. Starta i fräscha kläder varje dag och springa i dagsljus. Dessutom är det kul att äta gemensam middag och prata om etapperna.

Vi sitter och pratar om gamla sketcher vi gillar, och den här kom upp som en vi minns.

Team Fakta