Julbord med jobbet

Idag började jag jobba klockan 7. Har jobbat med en uppgift att lägga in tracking scripts på en välkänd handelsplats med en populär betalmetod. Du kan själv se hur mycket spårningsscripts det finns på olika sidor genom att installera tillägget Ghostery i din webbläsare. En normal sida rapporterar vad du gör till 3-6 olika nätverk som genom korsreferenser med andra sidor du besökt till slut kan identifiera dig trots att du inte uppgivit vem du är. Allt detta för att du ska kunna få specialdesignade erbjudanden, kunna följa upp marknadsföringskanaler hur effektiva de är, ge kickback till de som styrt in dig på siten, se trender och få tillbaka dig om du övergivit din kundvagn. Anpassad reklam är det första och förhoppningsvis det enda du märker av nätverken, men nätverken används till så mycket mer. Team Fakta har inga tracking scrips, här finns en enkel besöksräknare.

Vi har super-friday en gång i månaden och idag är det dags. De anställda har varit med och röstat i en tävling om sveriges bästa arbetsplats för medelstora företag. Vi kom på 10e plats i Sverige. Det är kul och jag kan intyga att det är toppenbra att jobba på Vaimo.

Därefter var det uppvärmning inför julbordet, men inte för mig, jag bytte finkläderna mot löparkläder och sprang ut från jobbet. Start vid Zinkensdamm, ned till vattnet, ett vänstervarv runt söder och tillbaka till jobbet. hade lite draghjälp de första kilometrarna av en annan motionär. Det var inte ett wow-pass men det ger en stor maktkänsla att bara göra det utan att fundera på trötthet, vilja osv. Det blev 13,0 Km 1.13.25 tim.

”- What it boils down to is one per cent inspiration and ninety-nine per cent perspiration.”
Thomas Edison

En snabb dusch, på med finkläderna igen och sedan fotvandring från Rosenlundsgatan till Skeppsholmen och restaurang Hjertat. 35.13 min 3,3 Km.
Det är vackert att vandra i Stockholm med alla lampor som lyser upp. Mina arbetskamrater anlände i taxi.

Det var ett annorlunda upplägg på julbordet. Först skulle man äta från en buffé som enbart hade fisk tillagad på olika sätt och potatis.
Därefter kom köttbrickor till borden, de innehåll bitar av njure, hjärta, tunga mm och sallad till det.
Sedan kunde man få lutfisk och därefter var det dags för varmrätterna, då var jag redan proppmätt.
Man kunde beställa vad man ville och hur mycket som helst från baren så jag drack jättemånga julmust.

Team Fakta