Ont

Träningen i måndags tog hårt på vaderna. Det var svårt att gå igår och än värre idag. Men det är bara besvärlig träningsvärk.
Huvudvärken däremot är inget bra. Jag fick anstränga mig extra mycket igår för att försöka ta de rätta besluten.
Ullas huvud är illa det med och hon åt värktabletter på jobbet igår.

Trots en ok nattsömn är värken kvar för oss båda. Det är troligen virus/bakterier. Det är en lång host- och nyskavalkad på både mitt och Ullas jobb så det finns alla chanser att fånga upp något olämpligt. Ulla jobbar idag, jag har inte bestämt mig hur jag gör.

Igår gjorde jag en rapportmodul, eller ja jag fick 4 timmar att få fram något som fungerar som man kan jobba vidare med. Det blev ingen månraket precis men en raket i trä i skala 1:50 som kan lyfta från marken. 🙂
Jag gjorde även min första ”pull request review”. Det är en förfrågan från en annan programmerare att granska koden som de vill lägga till i en modul.

Jag har även assisterat teamet med olika saker. Det finns alltid knepiga problem att tänka ut lösningar på. Ett kul problem från igår var att få en ej existerande engelskspråkig länk att bli omdirigerad till kundens språksida och översatt till rätt språk.
Vi löste det med att länkarna måste gå till den globala siten, sidan kollar om det finns en parameter i länken så man vet att man ska dirigeras vidare. Ett ajaxanrop med kundens språk och kategoriId görs till servern, och en redirectlänk kommer tillbaka som utförs. Det var tvunget att fixa med ajax eftersom sidan är cachad (fastbränd) i cacheminnet och då fungerar inte server-side scriptspråk i alla lägen. Så ser min dag ut. Det är toppenkul.

Team Fakta