Långpass

Ulla jobbade idag så jag hade mycket tid att springa. Kom iväg kl 10 och bestämde mig för att testa alla nya vägar jag kunde hitta.
Var snart ute i skogen och tog småvägar från kolonin vid Brommaplan med riktning mot Spånga. Jag kom inte till Spånga men kom plötsligt ut vid Rinkeby.
Joggade genom Rinkeby mot Kista, men det visade sig vara besvärligt att ta sig ut eftersom motorvägen hindrar.
Kom till slut under motorvägen och in i ett område med odlingslotter. Kunde inte komma ut därifrån och följde en hage tills det gick att styra mot Igelbäcken och Kista. Bara nya vägar.

Genom Kista centrum och ut vid Helenelunds centrum, Silverdal och förbi nere vid Ultriksdals slott. Började kännas att jag joggat en stund. Åt djungelvrål och drack vatten.
Tänkte ta vägen längs Edsviken vid Svalkan, men hittade en ny brant uppförsbacke till Ulriksdals värdshus och sedan in på ett för mig nytt motionsspår.
Det var en tjej som sprang framför och jag ville inte skrämmas så jag saktade in. Trots det minskade avståndet så jag stannade och tömde skorna istället.

Hittade idrottsplaten i Bergshamra. Wow. De har lyckats få in två tartanbanor runt forbollsplanen. Skarpa kurvor men helt OK. Sprang ett varv där inne och fortsatte sedan genom labyrinten med studentbostäder tills jag nådde OKQ8 i Bergshamra.

Följde Brunnsviken på slottssidan och sprang in i förberedelserna för Topploppet.
Ser ut som jag skrubbat både ansikte och kläder med bordssalt. Svettas en hel del och tappar salt. Mer djungelvrål.
Det är en halvtimma tills jag ska möta Ulla. Börjar styra ut från Haga och kommer ut vid motorvägen precus vid tunneln som går till Solna kyrkogård. Följer kyrkogården och sedan ned till Kolonnvägen som ligger vid Friends arena.

Jag är 8 min tidig och tar ett varv i Bagartorp innan jag träffar Ulla inne på hennes jobb.
28 Km 3.25 timmar.