Löpartorkan är över

zinkenI morse linkade jag till jobbet ombytt för löpning. Har sprungit en gång på två veckor, nu är musklerna så korta att det gör ont i höft on knän. Jag måste helt enkelt ut och röra på mig, det gör för ont att låta bli.
Joggade till Zinkensdamms IP och började jogga runt, på tå. Trodde det gick snabbt men GPSen visade på 4.30 min/km. Jag tänkte springa 3Km men gav upp efter 1500 meter och började tänja ut benen. Det är ett styvt jobb att dra ut musklerna i benen. Att vara uppvärmd hjälper förstås men jag hade behövt spendera mer än 20 minuter för att få riktig ordning.
Körde sedan i betydligt lugnare stil med hel fotisättning, GPSen visade fortfarande 4.30 min/km. Det gör stor skillnad att ha uttänjda och uppvärmda muskler.
Zinkens bana är lite udda, den är nog 380 meter ca och kurvorna har en kort diameter. Jag hade ingen större koll på sträckan men där 5000 meter borde vara stannade jag på 24.45 minuter och GPsen sa 5,2 Km så det borde stämma.
Träningen gjorde gott för höften och knäna. Jag måste ut igen.

Idag har jag suttit i retrospectivemöte, varit med och tagit fram en arbetsplan hur vi ska använda scrumban, gjort en rewrite på en controller i en Magentomodul, assisterat teamet och våra produktspecialister, jobbat på en ny modul. En bra dag på jobbet.

Team Fakta