Nytta

Idag har vi varit nyttig genom att ta sovmorgon. Jag gjorde 11 timmar sömn, det är bra grejer.

Vi har lagt igen saltvattenakvariet idag. Det behöver daglig omskötsel och kräver konstanta utgiftsflöden. Inte hållbart i längden.
Dessutom var det tämligen läskiga grejer som växte i akvariet ibland. Sötvattenakvarier har inte samma myller av liv men är långt ifrån lika äckliga att hålla rent som saltvatten.
Men oavsett vilken typ av akvarie man har så får man räkna med att bli både blöt och smutsig.

Vi har anmält oss till loppet Nice-Cannes Marathon. Då var hela upplevelsen bokad. Vi agerade på ett tips från Petra Månströms bok ”Det är bara att springa”.
Jag har väntat med anmälan till själva loppet för att få sjukintygen. Så där är det alltid i Frankrike. Franska löpare måste dessutom ha en löparlicens för att få vara med.

Jag har också skickat in intresseanmälan till Balatonsjön 2015 via Marathonguiderna. Det känns inte som jag gjort något redigt äventyr i år eftersom jag inte var med på Balaton i våras. Ska inte göra samma misstag till 2015. Balatonsjön är en häftig tävling.

Vi har storhandlat för hela veckan. Under veckan kommer vi att ha massor av pasta med fisk, kött, vegetariskt, och dessutom stuvad vitkål en dag. Det blir en kulinarisk toppenvecka.

Jag testade lite att prata Trans Scania med Ulla, och till min förvåning vart det positivt mottaget. Trans Scania är ett 246Km långt lopp som i år körs den 15-17 augusti. Start och mål i Lund (Vänster sida av Skåne) och så springer man till vändpunkten på höger sida av Skåne.
Det är fri support och fri pacer på loppet. Ulla hänger då med i en skåpbil så jag får mat, kläder och sova en stund. Maxtiden är 60 timmar.
Vi pratade också om att resa dit och reka banan på cykel så vi vet var jag och Ulla kan komma fram.

Nu vet vi ännu inte om Trans Scania ordnas 2015 men rent fysiskt är det bara att köra hårt och försöka bli ett snäpp vassare.
Ett steg i den riktningen är att jag nog byter sträcka i Personliga rekordens tävling från 100 Km till 24h.
Det var några år sedan jag sprang ett 24h senast och jag har bara gjort det tre gånger. Det behövs mer rutin.

På lördag är det Stockholm Ultra 50/100 Km. Längtar till att få springa. Har skött träningen bra och kan jag hålla mig frisk så hoppas jag på en bra insats.

Har beställt två böcker om Magento. Den ena är om Magento backend och den andra är om Magento frontend. Ville ha PDF böcker men den ena hade en osäker hemsida så jag fick beställa den inbunden i papper.
En del säger att inget slår en riktig bok. Och har man ingen surfplatta eller dator att läsa eBöcker på så kan jag hålla med. Har man taskig syn så kan man få sin egen kontrast, textstorlek och textfont på surfplattan. Dessutom är böckerna sökbara och har bokmärken och tar inte någon plats.

Team Fakta