Orienterinsspecialisten

Orienteringsspecialisten
Orienteringsspecialisten

Annika fick tips från Janne S om salttabletter så vi åkte in till stan och sökte upp Orienteringsspecialisten. Här finns massor med kul grejer.
Vi hittade salttabletter utan och med koffein. Förutom salt behövs även kalium och magnesium i en bra mix, det finns i tabletterna.

Därefter vandrade vi över Riddarholmen till Götgatan och Igor sport. De har saker som var moderna igor (igår), till fina priser. Ulla handlade GoreTex trailskor till bra pris. Ove fyndade skor.

Det var bilfritt på hela Götgatan. man kunde vandra mellan affärerna rakt över gatan och det var ingen trängsel. Helt underbart.
Gjorde lite fynd på Myrorna. En reflexväst för 45 kr och en funktionströja i svenska färgerna för 65 kr. Det finns ganska många funktionströjor där. Kläderna har använts men är tvättade. Jag var lite sugen på en rosa cykeltröja med fickor på baken, men jag har redan en sådan i grått.

Vi letade efter en bra restaurang och hamnade till slut inne i Medis saluhall, under jord finns Taco Bar, det är alltid gott med en Naco deluxe.
Bredvid finns en toppenbra pappershandel. Vi investerade i mappar där vi kan lägga papper för varje resa. Det blir en del papper för lopp, hotell, flyg mm.

På Medis torg var det en Kurdisk sammankomst med musik. Är man van vid den musikstilen så måste det ha varit magiskt bra.
Jag hoppas att länderna runt Kurdistan en dag är storsinta nog att släppa sin del av landet så Kurdistan kan bli ett eget land med 35-40 miljoner människor.

Vi vandrade till Gamla stan och Långatrånggatan (Västerlånggatan) till Science fiction bokhandeln. Här finns mängder med SciFi-böcker, brädspel, filmer, modeller. En Alien i full skala över trappan. Det är mängder med människor i butiken. Brädspelet Monopol har kommit i nya utgåvor med teman som ”Marvel” och ”Walking dead”.

När vi når T-centralen tar vi adjö för idag.

Team Fakta