Hem från Falun

Gammelstilla
Gammelstilla

Man kan förstås köra från Falun till Gävle och sedan E4 raka spåret hem till Bromma. Men det är tråkigt. Vi svängde istället av till Torsåker, det var en ny upplevelse för oss båda. Ett mysigt samhälle.
Vi stannar i Gammelstilla men vi är tidigt ute, det ska bli aktiviteter där idag. Lite ruggigt så vi åker vidare. Sedan Hedesunda, där är Ulla hemmastadd och kan vägarna. Gysinge, Tärnsjö och en avstickare till Östa. Ulla minns att hon besökt Östa när hon var ca 14 år och hon berättar om källorna där.

I Östa finns Ingbo källor. Det är en häftig upplevelse. Vattnet är så klart att man kan se botten, det är djupt, och kallt. 4,3 miljoner liter vatten per dygn kommer upp ur källan.

I Heby blev det pizza på pizzerian. Precis som i Hedesunda finns allt man behöver på en liten yta i centrum.
Vi åker mot Enköping och nu har vi blivit mätta på utflykter. Det blir E18 hem.

Ingalill har passat marsvinen medan vi varit borta, de har fått extra gräs och blivit ompysslade. Nu får de komma ut i några timmar i uteburen.

Jag är är glad att det är en lugn dag idag. Löpningen i fredags gav solsveda, ansträngda ben, vätskebrist, ont i magen, och ett lyckorus som fortfarande sitter i. Jag längtar till nästa långtur, men om det ska vara någon mening med den måste jag vila ordentligt nu så kroppen är helt reparerad. Då räknar jag med att vara startklar på onsdag för nya äventyr, men det får kroppen avgöra.

Team Fakta