Definiera ett mål

I senaste avsnittet av Svett och etikett som du kan se på SVT Flow så pratar Kalle med Stefan Holm. Stefan tar upp att han behöver ett tydligt mål med sin träning. Att man gör klart för sig själv varför man tränar och lägger upp en plan för hur man ska komma dit.

I Anders Szalkais bok ”Marathon och andra långlopp” tar även Anders upp det här med att ha ett mål för sin träning. Jag har funderat på det här i en vecka och inte riktigt fått ihop vad jag vill, men idag dök målet upp.

1. Senast på Stockolm marathon 2015 vill jag sätta ett nytt personligt rekord på marathondistansen (idag 3.35 tim).
2. Jag vill fokusera träningen på att i första hand komma i mål på Stockholm Ultra 2014 100Km, och vara i så pass bra form att det är möjligt att slå personligt rekord (11.29 tim)

Team Fakta