Zoobesök

Anemonen är deras hem
Anemonen är deras hem

Vi har i dag varit och shoppat på zoo i Bromma. Det är inte utan att dom känner igen oss nu. Dom tänker nog att nu kommer den där frågvisa människan igen, undrar vilka tusen frågor blir det den här gången. Men det ska erkännas att dom svarar mycket snällt på alla mina frågor, utan att verka irriterade.

Jag har sedan tidigare två clownfiskar, om det ska vara fint så heter dom Amphiprion ocellaris. Nu är det ju inte så kul att ha en fisk man inte kan uttala namnet på så det blir helt enkelt Nemo efter filmens clownfisk. Alltså, nu vill den arten gärna ha en anemon att ”bo” i, så i dag inhandlade vi en röranemon. Det är inte självklart att anemonen låter fiskarna bo i sig, den kan neka dom tillträde. Vi får se hur det går för våra Nemosar om dom har turen att bli godkända. Även en anemon som ser ut som en svamp har fått plats. Anemoner är tvärtemot vad det låter inga växter utan djur, så om dom trivs kommer dom att växa. Det får framtiden utvisa, jag ska i alla fall göra vad jag kan.

Blåa sjöstjärnan som vi har sedan tidigare har fått en röd kompis. På något vis är det roligare med ”konstiga ” djur som anemoner och sjöstjärnor än med fiskar. Jag har ju tre stora sötvattenakvarier och där är det ju fiskar i alla former och färger, så det räcker på något sätt. Sista besöket på zoo är definitivt inte gjort.

Team Fakta