Vårvinter

Idag var det snöfall igen trots plusgrader. Det blev lite moddigt att springa men inte halt.
Det snöade så pass att jag äntligen kunde använda skidglasögonen, jag har väntat länge på ett tillfälle.
Sprang från Ullas jobb vid Friends arena, längs motorvägen in till St Eriksplan, Karlbergskanalen, Stadshuset.

Det gjorde väldigt ont i vaderna och så fick jag andra problem också. Valde den kortare vägen över Riddarholmen.
Väl över på Söder tyckte jag att smärtan var hanterbar så jag sprang inte in i söder utan följde istället Söder Mälarstrand längs vattnet och upp till Zinkensdamms IP.
I backen upp var det en cyklist som dök i snöslasket.

Det kändes helt lagom idag med 14,0 Km 1.32.02 tim.

En av sakerna jag jobbat med idag är att få ut data i en textfil. En normalt superenkel uppgift om man inte använder en 3e partsprogramvara som är krypterad och odebuggbar och enbart fungerar på servern. Ulla hade lite tunt med jobb på eftermiddagen då digitaltrycken var försenade till limbindaren.

Ulla sprang på gymmet idag. 60 minuter 8,5 Km. Längsta löparpasset sedan Karlstad 6 timmars. Nu är hon trött i benen men det gick bra.
– Ingen katastrof i alla fall. Som Ulla säger.
Jag var också på gymmet och tänjde ut alla muskler i benen. Det går inte att fixa allt på ett pass, jag får göra det här lite oftare.

De sex nya Damsellerna i saltvattenakvariet är tufsiga sedan igår. Efter vanlig introduktion gick det snabbt åt helvete. De två befintliga damsellerna gick till attack och gjorde sitt värsta, skapade trasiga fenor och bitmärken. Vi avlägsnade mobbarna och det skapade mer oro när vi fick montera ned de levande stenarna för att få tag i dem.
Nu behövs lugn och ro, fasta rutiner och lagom med mat. Ute i det vilda finns möjlighet att fly på ett annat sätt. I ett akvarium är det min uppgift att det är lugnt.
I sötvattenakvarierna är det lugnt, de nya fiskarna simmar i stim mitt i akvariet och allt är lugnt.

Vi har tränat engelska idag igen. Vi börjar på kvällen när Ulla är trött och håller på en timma tills Ulla nästan har somnat. Trots det kommer hon ihåg en hel del och utvecklas. Nya ord betonar hon rätt. Vi kom fyra sidor i boken och jobbar på som tidigare att hon läser ett stycke, översätter ordagrant och sedan omvandlar till redig svenska, sedan gnuggar vi extra på de svåra uttalen.

Team Fakta