En bra dag

Vi hade sovmorgon till kl 6. Småtjejerna sov hela natten. Jag sprang från Ullas jobb vid Bagartorp (Friends arena) in till St Eriksgatan, Karlbergskanalen, Stadshuset. Hade krampiga vader och lår så jag tog den korta vägen över Riddarholmen och direkt till Rosenlundsgatan och jobbet. 1.04 tim 11 Km.

Jag har inte skrivit någon kod idag, bara gjort ändringar i databaser och försökt hitta orsaker till problem genom att ställa kluriga frågor till databaserna. Har bland annat grävt i hur full page cache skapar sina nycklar och blivit förvånad över hur enkelt det är som vanlig besökare att påverka systemen.

Ulla har sprungit idag. Det är första passet sedan Karlstad 6-timmars. Hon gjorde 5 Km på löpbandet 35.33 min. Det gick bättre än hon trodde det skulle gå. Vi åt ute idag i Mörby centrum.

Det har varit fart på marsvinen under dagen, de har möblerat om i buren. Kan bara tyda på att saker inte är harmoniska. De fick springa av sig energi i köket. Matronan Matilda vill hela tiden jaga och hetsa de två som inte tillhörde hennes beundrarskara. Ett av marsvinen är hela tiden med henne som en supporter medan de andra två är neutrala och ger svar på tal när de tröttnat på henne.

Det är bra att se lilla Eva ge Matilda en åthutning när hon gått för långt. Eva väger hälften så mycket som Matilda.

Vi har tränat engelska idag. Ulla gör bra framsteg varje dag. Nu läser hon halva sidor innan hon översätter. Jag behöver inte lika ofta påpeka missade s, och jag väntar lite extra så hon har chans att sätta betoningen på orden. De ord som inte sitter perfekt kör vi lite extra träning på. Jag pekar och Ulla läser. Hon blir så trött i huvudet att ögonen snurrar och hon tror inte hon gör några framsteg, men jag ser stor skillnad. Nu är vi på sidan 25 i boken vi läser.

Team Fakta