Fem minuter epost och fem minuter patchar

Det är svårt att fokusera på någonting alls när det kommer in flera saker samtidigt som ska göras så fort som möjligt.
Enda lösningen är att välja ut något och ignorera allt annat tills det är klart. De ärenden som vi egentligen ska göra ska helst också bli gjorda.

Ulla mår bättre. Hon är täppt i näsan. Jag har klarat mig hittills.

Vi har skaffat ett par stora rörmaskar till saltvattenakvariet. Nu har vi fyra stycken. De är verkligen vackra. Och så har vi fem nya pigga och hungriga turbosniglar som äter alger och putsar upp stenarna. Vi funderar på att göra om ett av 400-litersakvarierna till ett saltvattenakvarium.

Om rörmaskar
”Det kan uppstå problem tillsammans med sjöhästar eftersom dessa i sig harmösa fiskar har en tendens att med sin kraftiga svans hålla sig fast i alla lodräta objekt i sin närhet.
Här kan då en rörmask råka illa ut och i princip bli strypt”
Från boken Korallrevsakvaristik för nybörjare.

Vi hämtade Ullas nya körkort idag. Postkontoren är nedlagda och de som finns kvar är mycket hemligt placerade. Inte en chans att Ulla skulle hitta dit med sitt lokalsinne även om det ligger precis bredvid Lottornas kursgård vid Norrviken där hon varit massor av gånger. Och inte hittar hon tillbaka hem heller. Jag fick peka vart vi skulle.
Ulla är helt vilse så fort hon inte känner igen sig. Det räcker att det kommit löv på vägen. För Ulla går alla vägar rakt fram. Det är verkligheten som flyttar på sig.

På hemvägen när vi ändå var nära Edsberg tog vi en sväng till restaurang Kruthornet för middag. Denna restaurang och restaurang Parma i Sundbyberg är de två restauranger som jag värderar allra högst.
Det var väldigt gott och mycket mat.

Team Fakta