En heldag med mys

Vi hade en genomförandeplan och ett estimat. Nu skulle allt genomföras på mest effektivaste sätt. Djupa andetag and slapp käke så kan vi fixa detta.
Det var så jag kände att dagen började men det skulle bli en minnesvärd dag.

Vi hade en shoppinglista och skulle till olika ställen. Pappa fyller inte jämt jämnt i november men i år gör han det och vi har skaffat en häftig present som jag tror att han kommer att gilla. Jag skaffade även en 3G/4G-router till pappa så han kan byta ut sina comhem-lådor till en enda låda som bara behöver ström och kan flyttas runt i hela sverige.

Vi har även investerat i nya telefoner. Microsoft har köpt Nokia och kanske plockar de bort vår sorts telefon, så vi köpte två Nokia 100 att ha på lager när våra nuvarande Nokia 100 går sönder om 20 år, 199 kr styck. Jag har haft många telefoner men Nokia 100 är absolut den bästa jag någonsin haft. Allt är rätt på den luren.

Vi var på kollo och hämtade finkläder och till Zoo i Bromma för de har en kunnig saltvattenakvarieavdelningspersonal. Vi skaffade en levande sten, turbosniglar och en stor vacker rörmask. Akvariet är åter i skick igen. Det är väldigt svårt att sköta ett saltvattenakvarium med bara en städning i veckan som vi gör på sommaren.

30 årsfesten
Iväg till Oscarsteatern och 30 årsfesten med After Shave Galenskaparna. Vi träffade en trevlig teaterbesökare som också sett en hel del teater. Vi hade plats 1,2,3 på första raden och var väldigt nära skådespelarna.
Vilket tempo de har, och så många klassiker. Det var en klassiker från varje år sedan 1982 och de har än fler klassiker som skulle kunna fylla en hel show till.
Ibland jäklas de med varandra för att se om den andre kan reda upp situationen, det blir mycket roligt.
Har man inte sett till exempel Linus på linjen så missar man poängen med parodin av Linus på linjen.

Det blir roligare när man minns hur det var med EG/EU-debatten på 80-talet.
Roy och Roger sitter och metar.
– Jag har hör att allt ska bli billigare när vi går med i EG.
– Jag ska säga dig en sak Roger, bered dig på att det blir likadant som nu.

Claes Eriksson är manusförfattaren, han är en enastående ordekvilibrist och kommer med roliga klurigheter och djupa tänkvärdheter.

De är helt enastående på att improvisera. I ett av numren får publiken ropa ut några ord och då har vi en titel på en ny låt som de sedan skapar medan de sjunger den och efter föreställningen kan du köpa låten på CD. Och du kan även köpa låtar från tidigare föreställningar. Det var fantastiskt.
Vi var Zingo-besökare och då ingick en påse med garderobsbiljett, dryckesbiljett, DVD-box, programmet, vykort, klistermärken. Riktigt kul.

På kvällen tittade vi på TV och såg ”Alla tiders hits”.
När Panetoz framträdde ”När vi två blir en” blev jag inspirerad och började dansa.

Vilken härlig lördag.

Team Fakta