Onda ben

Ringmuren
Ringmuren

Ännu en natt med tung sömn. Det gör gott för återhämtningen från förkylning och maran. Idag ska vi se mer av Tallin. Vi började med att hälsa på mina kollegor på Vaimo och se kontoret. De hade också träningsvärk. De var i Stockholm och haft teambuilding på lördagen på kickoffen. De är inte vana vid fysisk aktivitet på den nivån. Fniss.

Ännu en dag med bra väder. Igår var det 19-23 grader, idag blir det 17-21 grader varmt. Perfekt väder att sitta på en buss medan benen värker. Maran igår tog extra hårt. Måste vara att jag har virus kvar i kroppen efter förkylningen. Det var inte så här illa efter Stockholm 100 Km.

 


[section]

20130909-144755

Vi fick hjälp att hitta hop-on-hop-off bussarna och åkte den röda turen där vi fick svensk guidening genom de centrala delarna. Vi hoppade av vid parken där presidentpalatset ligger och fortsatte nästa buss mot TV tornet och botaniska trädgården. Det är ett imponerande torn och de har gjort ett upplevelsecentrum uppe i tornet.
20130909-090845
Vi vandrade sedan till botaniska och tittade på växter i både växthus och ute. Det är sent på säsongen men det var fint. Vi fortsatte bussresan in mot stan och såg den enorma utomhusscenen där det årligen hålls en enorm körfestival och förstås en stor ölfestival. Här uppträder världsstjärnor.
20130909-105145
Väl vid startpunkten har Ulla hittat en massa bodar där de sålde kläder mm. Nu styrde vi mot Sub way och en lunchmacka. Medan vi äter funderar vi på härnäst. Jag vill gå över gatan och titta på kören som uppträder utanför konserthuset. Vi har sett mycket musik och uppträdanden i Tallin. Vi har också besökt minnesmonumentet över förlisningen av Estonia. Det är snart 20 år sedan.
20130909-150125
Ulla har läst en hel del i reseguiden om gamla stan och nu går vi en vänsterlov innaför muren för att se alltihopa. Det blir mycket promenad. Det är populärt med bärnstensbutiker här. Vi passerar Kanadas konsulat och hittar en trappa nedför muren. Vi fortsätter sedan på stigar nedför sluttningen ned till vallgraven och solar en stund. Det är varmt.
20130909-155618
Dags att vandra hem och äta middag. Det är bra att röra på sig men nu har fötter och ben sagt att det räcker. Vi fortsätter vänsterloven runt gamla stan men nu på utsidan av vallgraven. Det blev middag på lyxiga restaurangen bredvid hotellet.

20130909-165223
[sectionend]

Team Fakta