Kick off

Idag är det kick off på jobbet. Det har varit hemligt vad vi ska göra och nu vet vi i grova drag vad denna första dag erbjuder. Vi fick en massa information, och en topptalare från USA hade flugit hit för att prata responsive design med oss. Där lärde vi oss massor av spännade saker.

Det är knasigt egentligen. Tydligen är det populärt att beställa saker via surfplatta och smart telefon. Många gillar att gilla produkter så det syns på sociala medier. Men själv vet inte hur det fungerar på riktigt. Eller rättare sagt, jag vet hur det fungerar tekniskt men vet inte varför man ska använda det.

Jag ser till att min del i det tekniska fungerar så detta är möjligt. Men hemma sitter jag bäst vid min stationära dator, har slutat med både smart phone och sociala medier för över ett år sedan. Dom tog tid utan att ge någon riktig kunskap tillbaka.

Jag mår inget bra idag men ändå bättre än igår. Försöker hålla nere snytandet till ett minimum. Vi är 75 personer i lokalen som lyssnar. Varannan timma gör vi paus, jag hostar igång och frilägger luftvägarna så bra det går till nästa session.

Efter lunch delar vi upp oss i mindre grupper beroende av intresseinriktning. Jag fick bland annat lära mig metodiken bakom Unit testing. Jag hade tydligen redan använt det utan att veta dess namn. Nu vet jag hur man gör för att testa funktioner i Magento.

Kl 16 fick alla bråttom. Det var dags att åka iväg med buss till någonstans. Jag visste exakt vart jag skulle. Jag åkte hem. Jag älskar överraskningar, brukar lägga dem i en liten låda och kasta bort nyckeln.

Imorgon bitti ska vi till Tallin marathon.

Team Fakta