Fiskedag

20130719-131647-pappaDet var flera år sedan sist men idag har vi fiskat abborre. Pappa är en storfiskare med lång erfarenhet.

Vi hade med våra fiskespön och det nappade bra redan från start. Vi hade med fin mask köpt i burkar på XXL. Det är mycket att tänka på redan innan man börjar fiska. Fiskespöt kan vara ett billigt 99 kronors bara det är långt nog, gärna 4-6 meter. Linan ska vara 60 cm längre än fiskespöt. Sänkena ska sitta en bit upp så betet kan komma ned till botten och driva med utan att fastna.

Och sedan har det mest med erfarenhet och teknik att göra. Man måste vara en aktiv fiskare och titta efter och känna igen de små tecken som flötet gör. Rycka till i exakt rätt tidpunkt och sakta men bestämt bärga sin fångst.

En passiv fiskare får också fisk men betydligt mer sällan, bara när fisken svalt hela betet.
Jag glodde på pappas flöte och det var helt stilla, men han såg något, drog till och bärgade stora fiskar.

Vi fick många kilo abborre. Det tog tid att skölja och ta ur dem. Frysa in de flesta och salta in några till imorgon.

Var ligger nu det här stället? Tror det var söderut, eller sydöst om man tänker sig skärgården på vänster sida. 🙂

Team Fakta